fredag 9 oktober 2015

Sommarens projekt

är temat i Blommig Fredag den här veckan. Väldigt roligt att Heléna med bloggen Bland rosor och bladlöss tar sig tid med organisationen.

Vi har inte haft några direkta projekt på gång under sommaren, i alla fall inga egna, bortsett från de som bearbetades i tankarna. För oss gällde det att njuta av sol och värme så mycket vi bara kunde.
Nu har vi gett oss i kast med det där som vi gick och funderade på i somras. 
Rosorna från Anne-Marie som jag hade med hem i mitten av juli planterades igår. Austinrosor hon själv har sticklat. När jag köpte rosorna fick jag mycket bra information om vilken typ av jord rosorna vill ha och jag har denna gång verkligen försökt få till optimala förutsättningar för att få rosorna att trivas.

Nu drömmer jag om en enkel och smäcker pergola, en fortsättning på mitt rosendraperi där 'Dark Lady' och 'Claire Austin' kanske kan klättra lika fint som 'Charles Austin' gör. 
Under gårdagen fick vi ett nytt projekt, ja vi och vi, det var jag som på åtskilliga ställen grävde av bevattningsslangen. Den hade nästlat sig bland perennernas rötter.
Hoppas jag kan få hjälp med att fixa detta, om inte annat så till våren.
Maken har börjat med att, egentligen har han hållit på ett tag, gräva fram muren till källartrappan för att kunna ta bort den och göra en ny och ett nytt räcke skall det också bli. Ett svartmålat i 'smide' istället för detdär höga och kompakta vi hade innan. 
Det känns nästan som om vi inte bara får en renoverad källartrapp utan också en ny trädgård på östersidan. Det räckte med att det fula trappräcket försvann för att den känslan skulle infinna sig.

Trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Vilken vacker vy som kom fram bakom trappräcket. Lyckat projekt så långt.
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 2. maken hittade sågen och det blev riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Härliga höstbilder - det är mycket på gång i din trädgård!
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 4. Nästa år måste jag besöka Ann-Maries trädgård, de bilder jag sett väcker min lust att se den i verkligheten :) Vad fint det blev när det gamla räcket försvann, det kommer att bli urläckert med ett i smide i stället! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Lycka till med rosen, och det ser redan bättre ut vid trappan, då man kan se din fina trädgård.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Vad trevligt med nya rosor hoppas allt går bra de där damerna kan ju vara lite kinkiga ibland.et är ju tur att du inte behöver vattna i vinter nu då. det är ett hästgöra att ta bort en trapp men det blir nog kanonfint sen
  Vi får väl se. det?
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra rosor och vilket vackert ord ... rosendraperi. Trist med den avgrävda slangen. Men den ska förhoppningsvis gå att laga.

  Ha en fin söndag!
  /Anita

  SvaraRadera
 8. Ibland behövs det inte mycket för att förändringen ska bli stor.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Härligt med förbättringar, så fint det är i eran trädgård! Må så gott och Trevlig helg! Ewa :)

  SvaraRadera