måndag 5 oktober 2015

Härliga oktober.

Vilket sommarlikt väder vi har och har haft riktigt länge nu. 


Idag började jag gräva bort sådant jag tröttnat på och flytta om växter som jag länge tyckt står helt fel. Ett flertal dagliljor har fått mellanlanda i grönsakslandet och det har några hostor också. Vet inte om jag skall ha dem kvar och på detta sättet får jag en vinter på mig med att fatta det slutgiltiga beslutet.  Trädpionen och balkanmalvan fick byta plats med två buxbomsklot som stått på landet och hämtat sig några år efter en tuff vinter i kruka. Nu skall de krukas in och återanvändas  som vinterpynt vid ytterdörren.

Eftersom vi ännu inte haft någon frost är ormbunkarna fortfarande så fina.
Athyrium otophorum 'Okanum'

Athyrium filix-femina 'Dre's Dagger'

Dryopteris erythrosora

Ha det gott i det fina höstvädret!

10 kommentarer:

 1. Visst är det en underbar höst vi har!
  Det där med att mellanlanda i grönsakslandet känner jag igen. Inte alltid för att de står fel eller vi tröttnat utan ofta för att vi köper och inte riktigt vet vart det ska planteras. Det konstiga är att det blir allt mer och mer i grönsakslandet som inte borde växa där ;)
  Allt gott! / Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog är det så. Det finns alldeles för många fina växter som man vill ha fast man inte har plats, även om man i ett svagt ögonblick tror det.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 2. Svar
  1. Inte hade vi +18 idag men solen sken och det var lättgrävt i rabatterna.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 3. Ahaa! Du har fått smak av ormbunkar - konstigt nog det har jag med. Efter besök hos Margareta fick jag med mig hem också några roliga även om jag inte skulle kunna fota dem lika roligt som du ;-))!
  Ja, tänk att man kan bli riktigt oktoberfreak! Så fantastiskt väder! En ny rabatt grävde jag igår av en gammal. Den gamla var den fantasilösa stjärnflockarabatten som nu får bli min riktigt fina (??!!) vårrabatt. Återstå att se HUR fin ;-))!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anja!
   Besökte Margaretas trädgård när TAG hade riksmöte och har hört hennes föredrag om ormbunkar och nog är det då lätt att bli både tagen och smått förälskad i dessa lite spretiga växter.
   Här har jag grävt bort mycket i flera rabatter. I juli när vi besökte Anne-Marie på Orust föll jag för 3 Austinrosor och nu håller jag på och gör plats åt dem. Det är framförallt dagliljor som grävs bort.
   Ha det gott!
   ZZZ
   Birgitta

   Radera
 4. Härligt det låter, precis det jag med skulle behöva göra. Men jag skjuter upp det hela tiden:). Vackra ormbunkar du har.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har skjutit upp det ända tills idag men nu går det inte längre om jag vill få det gjort innan frosten kommer.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 5. Jag flyttade också min trädpion en höst. Jag är så rädd om den, inte den vanligaste här uppe, men det gick bra. Däremot tar det några år tills den blommar dom förut. Fortsatt fin höst önskar jag dig! /Monica

  SvaraRadera
 6. Vädret har verkligen varit underbart, men något grävande har det inte blivit så mycket av här men lite har jag fixat med :) Började också att gräva bort sådant som jag tröttnat på men en del som "bara" ska flyttas får stå i krukor så länge tills jag vet vart :) Ormbunkar har jag inte fallit för hittills men det kommer nog :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera