torsdag 9 juli 2015

Årets ljusa tid

försvinner så snabbt förbi. Snart har 1/3 av juli passerat och jag kan nästan känna lite ångest över det även om jag gläder mig åt både blommor och grönsaker som efter värmeböljan tagit fart och börjat växa.

I går när vi var och plockade jordgubbar tillsamman med yngsta barnbarnet hittade jag Cosmos bipinnatus 'Sunset Yellow' och Cosmos atrosanguineus 'Hot Chocolate'. Den gulblommande rosenskäran har jag tittat efter hela våren och blev glatt överraskad när jag hittade. 

Chokladblomman har jag tidigare stött på men igår när en stor planta bara kostade 20 kr kunde jag inte låta bli att köpa. 


Nu står dessa två tillsammans i en stor kruka och ser ut att både 
trivas och passa bra ihop. Detta trots att jag inte skulle ha några fler krukodlingar i trädgården.


Årets första kantareller, riktigt många, plockades idag. Sommarkantareller visserligen men plockandet gav ändå en känsla av höst.
Det är trots pensionärslivet så mycket jag vill skall hända och så mycket jag vill göra under den ljusa delen av året. Bada inte minst men då måste sommaren komma tillbaka och stanna ett tag så det blir varmt i havet.


Äldsta barnbarnet som i fredags fyllde sex år tycker det är orättvist att pensionärer inte behöver gå till vare sig dagis eller jobbet utan kan vara lediga varenda dag. 

Tack vare denna 'orättvisa' hade farfar tid att snickra ihop den efterlängtade hästen. 
Att den blev riktigt bra tycker även jag.  

5 kommentarer:

 1. Haha...ja, livet är bra orättvist...vem vill inte vara ledig varje dag;))
  Vilken fantastisk häst!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Oj vilken fin häst! Förstår att det var en riktig önskepresent:) Fin kombo med rosenskäran o chokladblomman, man ska aldrig säga aldrig ;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Blev ju jättebra häst och vilken man. Barnbarnet ser ut att uppskatta. Härlig bild!
  Chokladblomman och gula rosenskäran jättesnygga ihop. Förstår jag precis att det inte gick att motstå. Gul rosenskära har jag faktiskt inte sett innan. Fin nyans, säger jag som inte är så förtjust i knallgult.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Dessa ljuvliga barnbarn. Blev så full i skratt för några år sedan när mitt barnbarn sa samma sak om orättvisan. Nu säger hon "vilken tur att du är pensionär och har tid att följa till stallet". Ingen tar så bra foton och videos som mormor :-) Ha det så gott/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Prachtige lichtgele cosmea, ik heb hem ook in de tuin staan.

  SvaraRadera