fredag 3 april 2015

Solsken...

I onsdags, den första april, sken solen för fullt redan när jag vaknade och den fortsatte hela dagen med att lysa och bilda skuggor. Både när det gäller humöret och vardagsglädjen är just solsken en viktig och svårslagen ingrediens och solskensdagar är nästan alltid riktiga glädjedagar oberoende av årstid, tycker jag. 

Grannen åt norr pratade jag med under veckan som gick. Vi hade inte sett varandra sedan strax före jul trots att det bara är 8 meter mellan husen. Solsken är inte bara bra för humöret utan också för granngemenskapen;-)
Idag har det visserligen tidvis varit en riktig aprilvädersdag med ömsom hagel/regn och solsken men gräsmattorna, de två små som vi har, börjar lysa gröna,

blåsippor, julrosor,


luktvioler och nunneört blommar för fullt och det verkar bli solsken hela påskhelgen. Våren är verkligen här.

Fler bidrag till veckans tema, solsken, i Blommig Fredag hittar du här.

Glad Påsk!

15 kommentarer:

 1. Oh fina vårblommor, hur får man sina Blåsippor så stora, mina har högst tre fyra blommor..
  Ha en Glad påsk riktig fint påskväder här med !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte hur man gör för att få blåsippsplantorna så stora, de bara växer och växer.
   Birgitta

   Radera
 2. Oh vilka fina blåsippor! Avundas dig, skulle vilja ha. Vad har du för jord? Hos mig är det mycket lera men det har ju å andra sidan även sipporna i skogen runtomkring.
  En skön påsk önskar jag dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det också mycket lera i jorden men blåsipporna står lite upphöjt. De får mycket sol på våren men mest skugga under sommaren.
   Birgitta

   Radera
 3. Hejsan Birgitta!
  Visst är det märkligt? På väder går det att sälja både lösnummer av kvällstidningar och upprätthålla kontakten med grannar ! Undrar vad som säljer lika mycket i t.ex. Vietnam eller Madagaskar ;-)? Knappast väder i varjefall ;-)))!

  Glad Påsk önskas både till dig och Sune!
  ps
  Har ni blivit bra från "hostor och snuvor" ?
  ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej influensan har inte gett med sig. Vi har båda varit riktigt utslagna i snart tre veckor. Hoppas ni haft en fin påskhelg. Här har det varit kallt men soligt men nu verkar värmen vara på väg.
   Birgitta

   Radera
 4. Ja solen har en fenomenal förmåga att lösa både det ena o det andra, man blir bara lycklig av att vara :) Önskar er en underbar påskhelg i solskenet/Monne

  SvaraRadera
 5. For en deilig blåveistue! Vi har også hatt deilig vær og solskinn :-)) Men enda kuldegrader om natten. God påskehelg!

  SvaraRadera
 6. Haha, jag talade också med grannen igår.... Kvarteret vaknar till liv igen:) Söta vår blommor!
  vilken tur vi haft med vädret i helgen med sol. HÄRLIGT!
  Glad fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 7. Ja, den här helgen bor du på rätt sida av Sverige! Så fint med blåsipporna och allt annat som blommar!
  Önskar dig en god fortsättning på helgen!
  Laila

  SvaraRadera
 8. Solskenet lockar en ut, än har vi ingen värme. Blåsipperna dina passar så fint bland det gröna. Julrosorna fick en fin lyster.
  God fortsättning på helgen!
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Här har vi minsann inte så vårlikt väder, blåst, halvmulet och 4-5 grader. Inbjudande bänk, det ser riktigt skönt ut att kunna sätta sig där. Ha en fortsatt fin helg. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här har vi haft en solig men ganska så kall påskhelg men lite trädgårdspyssel har det blivit. Nu ser jag fram mot dagarna som kommer den här veckan. Det skall bli betydligt varmare och växthuset behöver städas.
   Birgitta

   Radera
 10. Vilken enorm vlpsippstuva. Så stora blir de aldrig här. Visst är april en härlig månad.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera