fredag 27 februari 2015

Klippa eller inte klippa

var frågan jag ställde mig många gånger idag när vårstädningen av trädgården började. 
Trots småregnet och den råa kylan var det ren fröjd att få vara ute. Dagens tema i Blommig Fredag är 'favoritsyssla ute' och vilken den sysslan är varierar ofta från dag till dag men nu och ett tag framöver är det vårstädning som gäller för mig.
De flesta julrosorna fick sina gamla blad bortklippta och det fick sockblommorna också. De torra vinterståndarna och det tjocka lövtäcket har hamnat i plastsäckar för att transporteras till landet och där hamna i komposten. 


Nunneörten och blåsipporna har knoppar som börjar visa färg. Snödropparna blommar för fullt, de första krokusarna slår ut vilken solig dag som helst och julrosorna blir bara finare och finare. Kan det bli så mycket bättre? 

Nu hoppas jag på uppehåll i morgon så jag kan fortsätta.
Fler bidrag på temat favoritsyssla i trädgården hittar du här.

Trevlig helg!23 kommentarer:

 1. Nej, det kan knappt bli så mycket bättre:) Härligt att få städat och fint i rabatterna. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 2. Oj, vad långt våren har kommit till dig. Fina bilder och härlig syssla nu i vårdtider.
  Ha det gott. Åsa

  SvaraRadera
 3. Så fint det grönskar hos dig redan! Ljuvliga snödroppar! Blir sååå avundsjuk - här ligger fortfarande snön över halva trädgården...
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder! Vi ska också börja med vårstädningen i nästa vecka om vädret håller i sig, det ska bli härligt :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vårstädning i trädgården låter mycket trevligt. Livet kommer tillbaka.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jeg har også begynt å rense i bedene og jeg har også måttet ut med snegelgift for når jeg renset gamle blader fant jeg mange nyklekkete små brune snegler. Uærk! men ellers å er det veldig deilig med alle vårtegnene i hagen :-)) Ps! Jeg ble litt misunnelig når jeg så innlegget fra gartneriet og alle julerosene og de spennende snøklokkene :-)) Heldige deg! God helg :-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog död på en hel del små mördarsniglar i går. Såg att en del av snödroppsblommorna var äta på så jag skall göra som du.
   Birgitta

   Radera
 7. Herlig! Varer nok en liten stund til dette er mulig er.

  SvaraRadera
 8. Tänk vad härligt att vi har kommit så långt att trädgårdsarbetet kan börja. Ser ut som att du har en fin julrosblomning att se fram emot :-)
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 9. Gillar också vårstädning.
  Fina vår bilder!
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 10. Oh vad jag längtar till våren, då jag ser dina fina Julrosor och snödroppar.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Jätte härliga vårbilder och Redan igång!! Blir lite avundsjuk måste jag erkänna:)
  Trevlig fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 12. Vårstädning i lugn takt ser jag också fram emot. Dina snödroppar är så genomtänkt placerade, de blir så snygga på bild.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 13. Oj, vad du jobbar på! Själv tar jag det ju lite mer lugnare än dig, men jag bor väl lite längre norrut också! Här kommer det många bakslag än. Ha en fortsatt fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 14. Jag var oxå ute och vårstädade, underbart!

  SvaraRadera
 15. Vårstädningen i trädgården får nog vänta ett bra tag till. Vi har snö fortfarande.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 16. Vilken härlig vårkänsla det är i bilderna. Det är verkligen en favvosyssla i trädgården när man äntligen får vårstäda och klippa ner det gamla och ge plats för det nya !

  Ha en skön 1:a mars

  //Veronica

  SvaraRadera
 17. Vårstädning är en riktig favoritsyssla för mig också. Det är så trevligt att hitta allt som gömmer sig under gamla löv och annat skräp. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 18. Åh jag vill också börja, men här ligger snön kvar äm så länge, lite men den ligger där.
  Och hos oss kan det ju bli kallt än ett tag.
  Ha drt gott och Trevlig vecka! Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 19. Ljuvlig, ljuvlig rabatt. Har också börjat lite försiktigt med vårstädningen, men räknar med att det kan komma mer av både snö och kyla.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 20. Längtade ut något gruvligt igår men tji vad besviken jag blev när jag kände den kalla vinden. Du har en härligt grön trädgård redan. Fick andan i halsen när jag läste om soppåsarna med det försvann när jag läste om slutstationen :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 21. Så härligt! Jag såg att jag fått hjälp med klippningen i helgen. Rådjuren har varit och snaggat det mesta gröna som tittat upp - och lite beskärning av små buskar fixade det också.... jag blir så sur.... ville ju göra det jobbet själv!
  Ha en fortsatt fin vecka

  SvaraRadera