fredag 19 september 2014

Två gröna och långa

slangar hade jag till hjälp för att hålla växterna vid liv i trädgården. Själva njöt vi i fulla drag av sol, bad och sköna kvällar men växterna slokade och krukorna torkade ut bara jag vände ryggen till. Veckans tema i Blooming Friday är sommarplåga och för växterna var värmen den här sommaren en stor sådan. Det gick som en lättnadens suck genom trädgården när det första regnet äntligen kom. Men vi, vi som blivit bortskämda, saknade värmen och de sköna kvällarna.

Trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. En fin tolkning som på pricken visar känslan av sommaren som gick. Befolkningen njöt av sol, bad och ljumma kvällar medan växtligheten törstade. Nu är hösten här och växtligheten ser betydligt piggare ut. Vi saknar kanske sommaren men får istället njuta av frisk och härlig höstluft.

  Önskar dig en fin och njutbar septemberhelg!
  /Anita

  SvaraRadera
 2. ....och! Nu är vi där igen! gårkväll var ljuvlig fram till 9 på kvällen. Vi satt ute och njöt av den stilla och milda kvällen.
  Annars kunde jag inte ha sagt det bättre själv när det gäller värme- och torkaplågan för växter. Nu, när jag tänker tillbaka så var jag ju inte riktigt så lat som jag tycker - den mesta tiden gick åt att vattna! Sen var man helt slut!!! Enligt SMHI får vi börja vänja oss vid somrar som denna. Nu får vi leta efter torktåliga perenner och skippa krukorna - du har ju så fina krukor att de behöver inga växter för att ändå få trädgården att glänsa som vanligt.
  Vore kul att få höra damens röst i telefon - det var ett tag sedan!

  ...zzz...

  SvaraRadera
 3. Klockren tolkning och härlig bild.....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Det har vært en utrolig sommer! Så får det bare være at vi ikke alltid har klart å gi plantene alt vannet de ønsker seg. Shit au:)

  SvaraRadera
 5. Den mörka skönheten heter Munstead Wood! Vilken mitt i prick tolkning :-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Du är en fena på tolkningen den är så bra kunde inte gjort det bättre.
  Ha en fin lördag
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. Så sant, torrt för växterna var det och vi har fortfarande torka.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja jag håller med!
  Ni fick regn, det fick inte vi...snuuuuuuusssstooooort!

  Ha en trevlig vecka! Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 9. Så sant så! Jag njöt också av värmen:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Den tolkningen kan jag skriva under på vad gäller växterna och vattningen, men är allt lite gnällig när det blev så varmt som vi hade det som mest, när det är nästan 40 grader i skuggan gillar jag inte läget, helt enkelt... Nu älskar jag verkligen vädret som är nu! Ha en skön helg! :) Mia

  SvaraRadera
 11. Jaa, det har varit mycket släpande på slangar i sommar. Verkligen den varmaste...
  Jag tyckte det var lite väl varmt men precis som de flesta andra blev jag nästan lite chockad när det gick från 30 grader till 15 på ett dygn. Och nu ska det gå från 20 till 10 har jag hört! Sista sucken antagligen!
  Men det kommer bli skönt med höstmys oxå!

  //Veronica

  SvaraRadera