måndag 21 juli 2014

Svårt att bestämma sig

för vilken färg blommorna skall ha, har en av våra hortensior.Själv är jag mest förtjust i de blå blommorna. Under årens lopp har jag fallit för många olika hortensior men lyckats ta död på de flesta. Denna och en till som vi planterat på landet stortrivs och kommer med många blommor. Tyvärr har jag inte sparat namnen.

7 kommentarer:

 1. Så fin din blåa Hortensia är. Jag har en gräddfärgad sort som fanns här när vi flyttade hit. Underbar dubbel Storklocka och ros! Skönt att rosen repade sig:)
  Ha det gott i värmen!

  SvaraRadera
 2. Så fin! Det ser i alla fall ut som en H. serrata, har du köpt den av Tommy?
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Hejsan Birgitta!
  Min 'Twist and Shout' har också den där "vet inte vilken färg jag skall vara" -färgen. Jag gillar just den nyansen mer än de "rena" färgerna.
  Hur klarar du värmen? /Anja

  SvaraRadera
 4. Älskar när de skiftar så där härligt i nyanserna, men här är det för tufft för de blå. Fryser ner varje vår och hinner aldrig blomma. Nu åker den.
  Fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Dessa vackra Hortensior! Mina klarar sig aldrig! Tror de har för hårt lerjord.... tar in dem i krukor om jag kommer ihåg och då går det bättre med övervintring. Undra vilken sort som är mest härdig?

  SvaraRadera
 6. Så fint med hortensia, vår har också lite svårt att bestämma färg i år, den har rosa och blå blommor just nu men den verkar ändra sig efter hand. Ha det fint/Carita

  SvaraRadera
 7. Fick något tekniskt problem när jag försökte skriva en kommentar, så försöker igen. Hoppas det inte blir dubbelt nu! Jag har bara en hortensia, men min granne har flera stycken, lila, rosa och blå. Här i Wales har vi inte problem med övervintringen.

  SvaraRadera