fredag 27 juni 2014

Lite hade jag hunnit ångra mig..

men när jag träffade Britt-Marie idag och hon berättade att Lena kommer på söndag bara för att hon upplever ett sådant lugn i vår trädgård kände jag återigen det roliga i att kunna bjuda in och dela trädgårdsupplevelser. På söndag är det Tusen trädgårdar och där är vår trädgård med. Alla som vill är hjärtligt välkomna mellan kl 10.00-17.00. 

Trädgården anmäldes visserligen i sista minuten så det beslutet borde varit genomtänkt men trots det har jag under veckan som gått hunnit ångra det ett otal gånger. Mycket har blommat över och varit i behov av bortklippning, alla krukor behöver inte bara vatten utan även gödning och lite ans, detsamma gäller stenläggningar, de måste sopas för att vara fina, vissa buskar har överskridit sina gränser och måste tuktas och det lilla växthuset med pelargoner och några tomatplantor är vackrast när det är nystädat. 

Nu är trädgården städad och nysopad men, men... nog är det härligt med blandningen av ordnat och oordnat.Under sommaren brukar jag annars ta semester från trädgården och låta den växa som den vill. Det är bara krukorna jag springer runt och vattnar i all hast.


När jag ikväll gick där med långborsten och sopade plattgångarna kom jag att tänka på en kommentar som en besökare gjorde för ett par år sedan, en kommentar som jag känner mig riktigt stolt över att ha fått.
– Det är inte första gången jag är här hos er – gillar känslan, lite av hannukänsla.
Passar ni på att se er omkring bland många trädgårdar på söndag kommer ni att få uppleva den där härliga mångfalden. Den ena trädgården är inte den andra lik och när det gäller trädgårdsintresset finns inga rätt eller fel utan bara stor passion.

Välkomna till vår djungel på söndag!

15 kommentarer:

 1. Du har det så jättefint!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det ser så härligt ut att jag skulle vilja komma men var bor du?

  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Ödsmål strax norr om Stenungsund i Bohuslän.
   Välkommen om du har möjlighet!
   Birgitta

   Radera
 3. Skulle veldig gjerne kommet på besøk til din hage...
  men det er nok for langt unna.
  Lykke til på søndag :)

  vh Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabeth. Välkommen om du har vägarna förbi.
   Birgitta

   Radera
 4. Oh en dröm att få vandra runt i din trädgård!!! Alla fina detaljer men bloggen din finns ju som väl är! För det är lite långt! Lycka till kram !

  SvaraRadera
 5. Med en så fantastiskt vacker o smakfull trädgård som ni har behöver du inte oroa dig det minsta! Ha det gott, Kram/Monne

  SvaraRadera
 6. Kära Birgitta!
  Jag kan lugnt säga till Alla att: Kom till Glädjekällans trädgård. Där får du garanterad en trädgårdsupplevelse utöver det "vanliga" och dessutom träffa en alldeles underbar Birgitta livs levande.
  Den inspirationen din trädgård bjuder på Birgitta är alldeles unikt.

  Min dotter sa i går att hon tyckte att jag såg yngre ut än på länge???!!! Kanske betyder det att jag inte bara ser yngre ut ;-) utan får lite yngre krafter också, så att även jag kan ha trädgården i ordning nästa år så här dags på året och bjuda in besökare även om det inte är dags för tusen trädgårdar;-)?!

  Nåja. Kanske får du imorgon besök av undertecknad, vilket beror på min chaufför..../...zzz...

  SvaraRadera
 7. Din / er underbar trädgård vill jag besöka igen. Men iår blir det en resa ner mot Varberg/ Halmstad trakten, om nu det efterlängtade regnet passerat. Ha en bra dag ! Kia

  SvaraRadera
 8. Din trädgård är så vacker och precis som det sägs...lugn. Lycka till på söndag =)
  Kram Ken

  SvaraRadera
 9. Så mycket vackert du visar. Jag tror nog att besökarna imorgon får en alldeles fantastisk upplevelse. Tyvärr ska jag inte åt ditt håll, men hoppas jag får nån mer chans.
  Lycka till och ha det så kul!
  Anette

  SvaraRadera
 10. Hej. Vad glad jag är att jag har hittat din blogg :-) Så många fina bilder och så mycket inspiration du ger. Jag ska hålla ögonen öppna och se om du har öppen trädgård någon mer gång, skulle så gärna försöka åka och få uppleva er trädgård på riktigt. Lycka till i morgon. Med vänliga hälsningar Lenita, vid foten av Kinnekulle

  SvaraRadera
 11. Så kul att du är med! Önskar att jag hade möjlighet att komma och få se din fantastiska trädgård igen. Ser lika fint och inspirerande ut som vanligt. Håller tummarna för att regnet uteblir. Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Så vackert hos dig, önskar jag bodde närmare och fått vandra där idag.
  Hoppas få se allt live nån gång!
  Kram

  SvaraRadera