onsdag 11 juni 2014

'Leda´s Lover' och 'Ice Dancer'

blommar som aldrig förr och det gör också många av de andra irisarna jag har.


Iris ’Ice Dancer’ är i knoppstadiet ljusblå men som utslagen ser den nästan vit ut. ’Leda’s Lover’ har både vita knoppar och vita blommor. Den mörkblå  heter 'Superstition'.
’Leda’s Lover’ 


’Ice Dancer’Den här, 'Chasing Rainbows', har tidigare aldrig blommat. Högvuxen, säkert 1,5 m, och fin. Färgmässigt passar den inte alls där den står men nog sticker den ut alltid.


I år kommer krolliljan ’Norrland’ med knoppar för första gången. Riktigt ludna är de. Den enda av de krolliljor jag har som är så ’hårigKöpte ytterligare en lök förra året men den kommer inte så jag är särskilt glad över den här. Hoppas den blir lika fin som den jag såg hos Bitte i somras.


3 kommentarer:

 1. Underbara bilder....undrar om det är Iris år i år för mina Irisar som jag haft i 6-7 år ställer till med blom för första gången....längtar som ett barn på julafton....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 2. Vilka underbart maffiga irisar! Det är en helt fantastisk blomning i år på allt tycker jag:) Hoppas att jag kan få tag på "Norrland" någon gång, jag har både rosa o vita men ingen svart så det står högt på önskelistan:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jag har "hittat" en blomma på landet, som skulle kunna vara en krollilja 'Norrland' - har inte lagt märke till den förrän i år. Blev så glad när jag fick se den på din blogg och fick ett namn på den.

  SvaraRadera