lördag 10 maj 2014

Efter en promenad i skogen

på förmiddagen tillbringade jag resten av dagen i trädgården.  En härlig dag fast solen bara visade sig ibland. En dag jag bara varit, fotograferat, rensat lite ogräs, grävt bort plantor som stått fel eller tagit för mycket plats, toppdressat med naturgödsel bland blåsippor och trillium och pysslat om pelargonerna i växthuset. Just nu verkar det som om jag blivit av med de där dj… vita flygarna. 

Dagar att bara vara står just nu högt på min önskelista för tiden går så fort. Kan inte riktigt fatta att en tredjedel av maj redan passerat.








































Nu är sockblommorna så fina. Den gulblommande Epimedium x versicolor,  









































Epimedium x warleyense 'Orangekönigin' och Epimedium x rubrum 
har snart blommat över men 





























Epimedium leptorrhizum, fjärilssockblomman,  








































Epimedium myrianthum,  



Epimedium acuminatum ‘Night Misstress',  








































Epimedium x youngianum 'Roseum' och 








































Epimedium grandiflorum 'Lilafee' blommar för fullt. När blomningen är över finns det vackra bladverket  kvar resten av året.
Epimedium av olika slag  kunde det finnas fler av i plantskolorna – varför måste man beställa godbitarna från utlandet?


Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Den frågan ställer jag mig ofta! Tycker de flesta "plantskolor" har ett bedrövligt och "enkelspårigt" utbud eller också är det vi "nördar" som har helt andra krav än vanliga dödliga :) Underbara bilder på dina skönheter, en del av dem har jag också :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Verkligen en toppenperenn på alla sätt, den har allt man kan önska sig. Den sista du visar var ju extra vacker både i blomma och bladverk. kanske är det namnet som avskräcker folk - jag menar vem vill plantera sockor i sina rabatter :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så otroligt vackra! Jag hade en men jag tror den försvunnit helt, måste kolla sedan. Jag fick den av en trädgårdsvän, synd att de inte går att få tag i här. Tycker att plantskolans utbud är lite trist.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder....önskar också att utbudet var större även här uppe i norr.....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Visst går det alldeles för fort nu. Denna tid på året skulle vara minst dubbelt så lång så att man hinner njuta av allt det vackra. Sockblommor ska jag spana efter fler sorter av, ser jag:-) Vackra blad kan man inte få för mycket av.
  Karin

  SvaraRadera
 6. Hej! Zetas har i år 10 olika sockblommor, annars är ju utbudet magert.
  Deras katalog finns nu på webben, sid 68-69.
  Var där i helgen, mycket folk, Handlade dock ingen sockblomma. Impulsköp blev en vårflox blå som jag tyckte luktade syren, phlox divicartus.
  Mvh Eva E

  SvaraRadera