torsdag 1 maj 2014

Dessa små men otrevliga vita flygare.

Varifrån kommer de? Hade inga inomhus under vintern men nu när jag planterat om pelargonerna och flyttat ut dem till växthuset har de dykt upp igen. Har inte haft någon värme i växthuset under vintern och alla krukor jag haft inomhus är väldiskade. De som stått ute har jag bara borstat ur. Trodde kylan skulle ta död på dessa, just nu, väldigt avskydda små kryp.Nu lever pelargonerna farligt. Hoppas det inte blir minusgrader.

5 kommentarer:

 1. Tänk att man alltid ska ha "nått skit" som äter på ens växter! Själv har jag väl plockat c:a 150 liljebaggar - så nu ger jag snart upp. Har inte tid med det.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Så vacker och inbjudande passage fram till gläntan med växthuset.
  Otrevligt med de där vita flygarna. Antar att äggen finns i jorden, kanske i växthusjorden...

  Själv kommer jag ihåg att jag för första gången fick kållarver på rucolan sent i höstas och den krukan flyttade in i växthuset över vintern. Har nu hjälpt två kålfjärilar till friheten, uppenbarligen kläckta i växthuset. Dessutom hittat hål och flera nya larver på marockansk malva även den står och gottar sig i växthuset.

  Fantastiska sippor du har i sidebaren!

  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Fy håle! Här suckar jag över att bladlössen tagit fart igen och invaderat alla krukor i orangeriet, men de är ju mer lättbekämpade än vita flygare så jag slutar sucka nu och går ett varv till med såpvattnet. Hoppas dina pelargoner klarar sig :)

  SvaraRadera
 4. Huva för vita flygare! Man kan blanda såpsprit som finns på apoteket med vatten och spreja över pelargonerna. Har man tur så blir man då av med dem. Håller tummarna att det inte blir minusgrader.

  SvaraRadera
 5. Sån fin blogg jag hittade in till. :)
  Det ser ganska skyddat ut för dina pelargoner i den vackra gången. Men kanske skyddat och bekvämt för ohyran också... Hoppas du får bukt med eländet och får njuta vackra pellisar i sommar.

  SvaraRadera