torsdag 19 december 2013

Spänning i tillvaron.

Förutom trädgård är jag väldigt, mer än väldigt, förtjust i loppisar och auktioner. Älskar att hitta handvävd damast, fint glas och annat spännande som jag måste forska vidare om för att få veta vad det är jag köpt på känn. Oftast är det nyfikenheten eller att jag fallit pladask för något, som styr när jag gör ett inrop på auktion eller inköp på en loppis. Ibland vet jag vad det är eller vem som formgett och då är det anledningen till inköpet/inropet men det händer minst lika ofta att jag bara går på känsla. Att köpa tre fina handvävda damasttabletter för tio kronor som kanske kan vara vävda av Carl Widlund, den dansande damastvävaren från Värmland. Fast han brukade väva in sitt namn. 
Eller för trettio kronor en fin handvävd damastduk med namnen Lagerlöf - Wallroth invävda.
Selma Lagerlöfs mamma hette Wallroth som ogift. Bara namnen skapar nyfikenhet. 
Att forska vidare och försöka få fram ursprunget tycker jag är riktigt spännande, särskilt nu under vintern när inget händer i trädgården. Och dessutom är nästan alla damastmönster inspirerade av natur och trädgård och inte tar dukarna stor plats i skåpet heller. 


Har en god, riktigt god vän, med nästan precis samma böjelser som jag, förutom trädgård och enligt henne lever man så länge som man bejakar sina intressen och den inställningen har jag försökt att ta till mig. Att jag dessutom har hjärtligt roligt under tiden är ett stort plus.

6 kommentarer:

 1. Enormt vackra fynd du har nu i dina ägor.
  Jo, det är jättekul att forska bakåt i tiden oavsett vad.

  Ha en fin dag Birgitta!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fina fynd.
  Spännande att forska efter vem som vävt de olika alstren.En riktigt trevlig hobby.

  Ha en riktigt fin fortsättning på veckan.

  SvaraRadera
 3. Åh så spännande! Vilka härliga fynd!
  Nu kliar det även i min loppis (...och auktions-)nerv!!!;-)

  SvaraRadera
 4. Vilket spännande fynd! Mycket vackert hantverk finns det...och något roligt behöver man ha också när det är för kallt att trädgårdera ute.Jag forskar kring släkt och knappar durspel när det är som mörkast. Men snart vänder det...

  SvaraRadera
 5. ÅÅ så fina!!!Förstår att de väcker nyfikenhet på vem som gjort dem och när.Spännande!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera