tisdag 19 november 2013

Igår fick pelargonerna flytta in

och idag åkte de agapanthusar och fuchsior som vi har, inte så många, in i vedförrådet. Kvar ute står bara rosmarinen. Nära dörren så den är lätt att lyfta in om det blir riktigt kallt.


Flera av pelargonerna gav upp andan när jag klippte ner dem hårt och doppade krukorna i pyrethrumbad för att bli av med vita flygare(mjöllöss). 


Konstigt nog känns det riktigt skönt att själv slippa bestämma vilka som skall få flytta in och vilka som på grund av platsbrist skall hamna på komposten.


Just nu uppskattar jag att bara behöva diska de tomma krukorna.


Vi har haft ett par dagar med riktigt fint trädgårdsväder bortsett från någon regnskur i går eftermiddag. Nu är det lätt att rensa ogräs och fortfarande finns det mycket fint att njuta av i trädgården även om det mesta skiftar i gult eller brunt men det är vackert det också. Det är bara en och annan höstkrokus som lyser lila bland allt det gulbruna.


Under veckan som gick började jag klä krukor som står ute hela året med granris och mossa för att slippa se den nakna jorden. Skatorna är snabba med att kasta mossan till marken och stöka runt i krukorna men de är med alla sina hyss roliga att titta på.

I förra veckan när jag gick skogsrundan träffade jag på en av markägarna och passade då på att fråga om jag fick bära hem en del av allt granris som låg längs stigen och visst fick jag det.
Idag har jag släpat och burit av riset i en lysande blå IKEA kasse. Inte gick det att smyga utan så fort jag träffade på någon som var ute och gick var jag tvungen att förklara att jag frågat om lov och trots det där lovet kände jag mig riktigt skurkaktig.

Nu är det grönt och fint i krukorna så jag får leva med den där skurkaktiga känslan iallafall i vinter.


När det gäller den här granen är den inne på sitt fjärde år här i trädgården(somrarna tillbringar den bakom garaget)


och den här lilla har fått ersätta en som varit brun och torr i flera år.

4 kommentarer:

 1. Fint med gran i kruka! Jag känner igen det där med känslan av en skurk. Känslan är inte alls kul, fast man vet att man tar av det man får.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Har du frågat markägaren så ska du ju absolut inte ha dåligt samvete! Snyggt med granen;) Ibland är det bra när naturen själv sköter "gallringen" av vårt samlande:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Hejsan Birgitta!
  Så är det: Alltid skall man ha dåligt samvete, skyldig eller ej;-))!
  De där vackra glasklockorna du har i granen - vågar du ha dem ute i minusgrader också?
  Just nu har jag svårt att röra på mig - vet inte hur det blir om några dagar, med tanke på julmarknaden.../Anja

  SvaraRadera
 4. Ibland är det skönt att börja om, men tycker ändå det var lite synd på dina pelargoner. Brukar tänka när växterna dör, att då får jag skaffa nya som jag ännu hellre vill ha.
  Kram

  SvaraRadera