onsdag 2 oktober 2013

Första frosten.

Konstigt att den alltid överraskar trots att jag vet att den står och knackar på dörren.Det räcker att den, frosten alltså, bara andas på vaxklockan för att den skall bli brunsvart. Tröstar mig med att den färgen är riktigt vacker ihop med knopparna som ännu inte hunnit slå ut.


Tomentosum, en stor favorit bland vildpelargonerna, har också tagit skada. Den vill jag gärna ha kvar så jag får försöka ta några sticklingar redan idag, ja redan och redan...7 kommentarer:

 1. Jeg merker også at det er et kaldere drag i luften, friskere på en måte, men ingen frost enda. Men jeg vet av erfaring at første frosten kommer i løpet av oktober måned.Ofte kommer det snø også, men den blir heldigvis ikke liggende. God høst til deg!

  SvaraRadera
 2. Skønne fotos, men sikke et hårdt tema - jeg er slet ikke parat til frost endnu. Har det som om sommeren stadigt sidder i haven og kræver mere varme inden vi er ladt op til vinteren... Uha, mørke og kulde der får haven til at gå i stå og blive brun og blød - det er altid svært at overgive sig til.

  Dejlig dag fra Katinka Raabymagle

  SvaraRadera
 3. Vi har burit i flera dagar nu, alla fuchsior, pelargoner och "you name it" :) Nu är det bara resten kvar;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Dina bilder är läckrare än själva företeelsen;))! Som ett fruset ögonblick - fine! - men som kommande 4-5 månaders företeelse - not very fine at all - som vi säger på finska.
  Men, fru Glädjekällan är en mycket duktig fotograf!

  /Anja

  SvaraRadera
 5. Hej där :) Tror ni haft kallare än oss, frost har vi visserligen haft men inte så att växterna tagit skada - tack o lov! för jag har inte hunnit få i alla än, men de är flyttade till husväggen vid källardörren så till helgen får de flytta in.
  Man missar så mycket när man jobbar, idag var det ännu en underbar oktoberdag och längtade ut...... när jag kommer hem så ligger trädgården i skugga, men jag hoppas på en ok helg, så jag kan njuta av vädret :) När det lugnar sig på jobbet (införande av nytt lönesystem) skall jag ta ut min övertid och njuta av oktober, plocka svamp osv.
  Ha det så bra, kram ♥

  SvaraRadera
 6. Ju ljusare vaxklockan står, desto senare blommar den. En lustig liten sötnos, den där. Och hos mig hinner den för det mesta inte blomma. Men den andra sorten (koreana, japonica? kommer aldrig ihåg) står mörkare och har redan blommat över.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 7. Oj det är inte kul då första frosten kommer, och varje år blir man lika överraskad.
  Gjorde din squashsoppa idag ,tack för receptet på en god soppa.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera