fredag 21 september 2012

Återigen fredag – Blooming Friday…


Tiden går fort. Inte längesedan det var förra fredagen.
Här målar vi (min man) gavlarna på huset, plockar in växter som inte är vinterhärdiga (jag) och planerar för en Toscanaresa (jag). På måndag reser vi, fyra kvinnor, goda vänner sedan början på 80-talet. Vi har köpt flygbiljetter, hyrt lägenhet i Tarquinia och bokat bil som väntar på oss på flygplatsen utanför Rom. Mannen blir hemma och passar huset (målar) hoppas jag :-)

 
Denna fredagens Blooming Fridaytema, aj, aj, aj, har gett mig huvudbry men idag när jag letade bland årets skörd av lök ramlade polletten ner.

 

Att ca 25 % av lökskörd detta år har ruttnat eller börjat ruttna upptäckte jag idag när jag gick igenom korgarna med den som jag trodde torkade löken.
Aj, aj, aj, tusan också!  Har odlat flera olika sorter för att ha att välja bland under vintern som kommer.
Gissa vad vi haft till lunch i dag?
Det äter vi nog till lunch i morgon och på söndag också för jag har kokat massor med löksoppa.
 
 
 
Fler bidrag till Blooming Friday hittar du hos bloggen Bland rosor och bladlöss.
Har under senare år mer och mer börjat tycka om grönsaksodling. I mitten på -70-talet odlade vi enbart bär och grönsaker men under senare år har det mest handlat om prydnadsväxter. Nu svänger pendeln igen – gillar väldigt mycket att sommartid kunna gå ut och hämta mat för dagen.

Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Vad kul att få fara på en liten semestertripp tillsammans med ett tjejgäng. Ni kommer garanterat att ha jättekul och få uppleva mycket.

  Trevlig resa och helg!

  SvaraRadera
 2. Ååå, vad härligt att åka till Toscana!! Trevlig resa!
  Vad ni målar fint:)).
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med en resa i höstrusket! Toscana låter underbart, där har jag inte varit!
  Önskar dig en härlig resa och en fin hösthelg dessförinnan!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter med en resa:) Önskar dig en underbar tid i Toscana med dina vänner:) Löksoppa låter mumsigt! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Som ni ungdomar håller igång;))!
  Löksoppa låter gott och även med 25% förlust tycks ni förlusta er med lök så det räcker;)!
  Vad kan man annat än avundas er 4 damer! /Anja

  SvaraRadera
 6. Önskar er en trevlig och rolig resa.Ha det gott

  SvaraRadera
 7. Ja, i år är det en hel del som ruttnar/möglar! Trist.
  Önskar dig en trevlig resa!

  SvaraRadera
 8. Hej, vad fint huset blir, vad trist med löken, men vad härligt med löksoppa! Mmmmm! Och resa - härligt - ni får säkert underbart trevligt! Vad glad jag blir att du skriver hur ditt trädgårdsintresse svänger om igen! Det ätbara har alltid varit huvudsaken för mig, även om jag alltid håller på med allt annat också! Ha en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 9. Meeen så roligt att åka till Toscana! Och så passande att dra nu när det är så ushligt väder. Hoppas ni får en underbar resa!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Gott med soppa och extra gott med ingredienser från det egna odlade. Kram

  SvaraRadera
 11. Aj, aj! Det var trist med löken. Att förvara sina skördar från trädgården är svårt i våra dagar. Vi har liksom inte traditionen eller utrymmena, i varje fall inte jag. Jag ska testa att torka lök i torkmaskinen i år, även vitlök. Vi får se hur det går.
  Ha en skön tripp!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 12. Hej! Oh vad det låter bra att fara till Toskana, Semester i lite varmare klimat behöver nog vi alla i år.Ha det så gott på resan!! Vore det närmare skulle jag dyka upp till löksoppan älskar nämligen det!!! Mina lökar har inte kommit i jorden i år men hoppas på nästa år.

  Kramar Meta

  SvaraRadera