torsdag 14 juni 2012

I regnbågsgudinnans fotspår….

Iris germanica 'Maui Moonlight'

Regnbågens gudinna hette Iris och hon skötte brevväxlingen mellan himlens gudar och jordens människor. När hon färdades mellan de två världarna använde hon regnbågen som landsväg och den färgade av sig på hennes bara fötter. När hon steg ner på jorden växte mångfärgade irisar upp.
Knopparna är minst lika vackra som blommorna, tycker jag.Iris germanica 'Best Bet'Iris germanica 'Superstition'Den här vet jag ännu inte namnet på. Säkert någon jag trodde var en Iris ’harvarti’ (har varit i min trädgård = död ). Skall bli spännande att se blomman utslagen.
Tidigt i morgon bär det av till Linköping och riksmötet. Mannen blir hemma och ’passar’ trädgården.

Trevlig helg!15 kommentarer:

 1. Intressant det där med gudinnan Iris. Irisar är otroligt vackra, som du skriver, även outslagna.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Irisar är undersköna!

  SvaraRadera
 3. I like the soft butter yellow colour of 'Maui Moonlight'. It mixes well with the blue Aquilegia. The iris buds are pretty in their own right.

  SvaraRadera
 4. Intressant om Iris, har aldrig hört tidigare! Jag som har en särskild relation till regnbågen tackar för berättelsen:)

  Ha en trevlig helg.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Vilka fina irisar.
  Jag har lite otur med dom de vill inte blomma.Det blir bara blad.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Vackra Irisar!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Prachtige irissen.

  Groet,

  Marieke.

  SvaraRadera
 8. Det där med knoppar...de låter oss längta och fantisera. Vackra bilder blir det också :)

  SvaraRadera
 9. Härlig berättelse, och så vackra Irisar. Jag får i år en ny sort som har knopp. Det blir spännande att se hur den ser ut, för jag minns faktiskt inte vad det var för sort. /Mimi

  SvaraRadera
 10. Vackra knoppar! man blir nyfiken på fortsättningen...
  Trevlig helg
  Mariana

  SvaraRadera
 11. Gudinnan Iris har varit på besök i min trädgård också för just nu blommar dom som allra finast. Men jag får njuta av dom innifrån för det vräker ner regn. Men dom står där stolta, vackra och ståndaktiga och verkar inte beröras.

  SvaraRadera
 12. Iris är en blomma som jag börjar att gilla, har inte gillat dem tidigare//Britt

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig historia! Irisar är väldigt vackra! Hoppas det så småningom ska bli plats för flera men än så länge står flera på undantag tills jag kommer till rätt ställe. Hoppas ni får det härligt på mötet.
  Blomkärringne

  SvaraRadera
 14. Säger som ovanstående skribent.. vilken härlig historia om Irisarna. Har några stycken nu blir lätt att man hittar en ny här o där och nyligen såg jag på Facebook en ljuvlig en som var ljust puderrosa.. VILL HA!! så nu får jag leta med ljus o lykta efter en sådan.. *ler*.. roligt med såna projekt o mål. Önskar dig en mysig midsommarvecka/Moa

  SvaraRadera