söndag 15 april 2012

Blogger’s Sunday Walk – Vårpromenaden gick till …ja, gissa vart? :-)))Jo till blåsipporna på Sundsby Säteri. Där växer de i massor på de gamla skaldjursbankarna.


Kallt, snålblåst och tidvis ganska mulet. Trots det stod blåsipporna fullt utslagna medan vitsipporna tog det mer försiktigt.Därute är allt vackert, från byggnader till vandringsleder.Goddag och farvel står det på stenen. En trevlig hälsning både när man kommer och när man går.


Länkar till ytterligare information om  Sundsby och Margareta Huitfeldt
Kul att du påminde mig.
9 kommentarer:

 1. Ja sipporna är undersköna nu. Det är bäst att passa på o njuta när man kan. I trädg. är sipporna slut här, men skogen har väl lite kallare så där var det bara såå vackert.
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 2. Heisann Birgitta!

  Hadde jeg gått turen som planlagt, ville du ha sett bilder fra en skog veldig lik din. Så koselig sted med røde stuer og tun!
  Blåveisen må jeg alltid oppsøke på denne tiden av året.
  Bry deg ikke om kommentarene. Det viktigste er at du har gått tur og deler den med oss andre!

  Jeg lager en samlepost i morgen kveld når alle bilagene har kommet, men det blir nok ikke så mange som på de to foregående!

  Ha fin uke. Jeg skal til Trolhättan på onsdag til fredag!

  SvaraRadera
 3. PS Jeg glemte å kommentere den flotte steinen med innskrift. Først trodde jeg det var en trestamme og syntes det var merkelig at treet fremdeles sto oppreist!! DSA

  SvaraRadera
 4. Vilken fint inlägg.
  Jag är uppväxt i Skärhamn och har varit på Sundsby många, många gånger. Fiskat öring, paddlat kanot, vandrat och de senaste åren besökt säteriet.
  Kul att få en påminnelse

  SvaraRadera
 5. Det är ett ställe jag har kvar på min lista över ställen jag vill besöka...det ligger ju inte långt härifrån, så i vår får det nog bli ett besök..härliga och inspirerande bilder. Ha det gott!Torprosen

  SvaraRadera
 6. Dag, ik ben via surfen op je blog gekomen, kom uit nederland,ben bloemist en doe niets liever dan heerlijk tuinieren, geniet van je plaatjes, zou graag je teksten lezen , maar google zet het niet vanzelf om.Dus komt nog.

  Groet,

  Marieke.

  SvaraRadera
 7. Superfint ställe! Jag har min lilla vilda blåsippsplats i en bäckravin som är full av gammalt järnskrot och kastade mopeder och bildelar, och det är inte fullt så estetiskt. Man får anstränga sig för att fokusera på sipporna. Sundsby säteri är definitivt vackrare.

  SvaraRadera
 8. Et nydelig sted for en søndagstur!

  SvaraRadera