onsdag 18 juni 2008

Två fantastiska trädgårdar....


Det som är så roligt med trädgårdsbesök och trädgårdsvänner är att det finns lika många fantastiska trädgårdar som det finns underbara människor och nu på sista tiden har jag haft nöjet att besöka både Carina och Ken på bloggen Trädgårdsdrömmar och Anja på bloggen Anjas Hill. Tusen tack alla tre för inspirerande trädgårdsvisningar och roliga möten.

Bilderna jag visar från de här trädgårdarna är bara små fragment av allt det vackra som finns där, men jag hoppas jag kan förmedla lite av den skaparglädje och kärlek som bor i dem.

Som trädgårdsgäst under några timmar hinner man inte se och uppfatta allt som finns.Hos Anja hann jag fastna för medelhavskänslan i krukträdgården, solljusets glitter i alla löv,
hennes underbara bergvallmo, med samma färg som på himlen


och kattens spegel. Den hon kunde sitta framför för att måla läpparna innan hon skulle på friarstråt.

Robinia hispida - rosenrobinia och daggros - tror jag - med underbara blad.
Båda är riktiga vill ha växter.


Här hoppas jag ni förstår vad jag menar med medelhavskänsla. Det är som att vara förflyttad.... idéer, lust och förmåga....
Allt är så fint ... särskilt berget, som jag inte fick något bra fotot på,
men även grodan, som blev lite störd i sitt badande och önskade vi skulle gå. En bortskämd rackare som det nog gullats med, en hel del, för den hade en mjuk blommande matta av gråtimjan att ligga och vila på.


Lika underbart fint är det hos Carina och Ken, men på ett annat sätt. Här tar man ett steg in på tomten och så har man plötsligt hamnat i någon av Astrid Lindgrens Byllerby-böcker. Huset och trädgården är som ett gammalt par med starkt tycke för vandra, men det tar inte lång stund innan man upptäcker att det gamla paret måste vara mycket unga och lekfulla till sinnet. En härlig kombination av ALLT.

Pelargontrappen - visst är den fin och det är pelargonerna också :-).

Trädgården är verkligen en passande miljö för pioner, pioner och pioner men även för andra växter, t.ex julrosor och inte minst alla fina träd.
Har man inga pioner innan så skaffar man sig efter ett besök i deras trädgård.


Precis som hos Anja finns här många spännande rum och roliga växter.

När jag såg detta tyckte jag helt plötsligt om orange.


Betong i olika former och färger och rostiga prylar finns det gott om så här flödar verkligen skaparlusten.
Rostiga saker är jag själv väldigt förtjust i, det jättestora rostiga tråget, inte minst :-).


Titta noga så ser ni en riktigt liten klenod, trädgårdens vackraste blomma, längst upp till höger på bilden. Tindra tycker verkligen om att 'gullas med'.
Två trädgårdar där glädjen och kärleken flödar.
Hjärtligt tack!8 kommentarer:

 1. Roligt att se dina vackra bilder, visst var det underbart att se Anjas vackra och inspirerande trädgård. Nu ska ja ta hand om och försöka ge rättvisa åt alla plantor jag fick av dej, på mitt berg. Tack.

  SvaraRadera
 2. Det är två vackra trädgårdar som man verkligen vill se på "riktigt".
  Det ger så mycket inspiration att få se lite uppväxta trädgårdar, när man precis är igång och ska få ordning på sin egen.
  Tusen tack för titten.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 3. Birgitta! Så poetiskt!
  Tack själv för alla fina växterna.

  Förresten. Ang.'Apple Blossom' -blåsippan - halvsoligt och lågt pH? Alltså jag blir inte riktigt klok på blåsippor. Hur vill de rackarna egentligen ha det?
  I naturen hemma hos oss växer det stora bestånd på klipphyllor i berget i mager och tunn jordlager och antagligen lågt pH. På Öland växer de i kalkgrund i enorma lundmiljöer. Hur gör du Birgitta?

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg du har! Så många härliga bilder från din och andras trädgårdar.

  SvaraRadera
 5. Lyckos dig.. som varit på två så vackra visningar av trädgårdar jag önskat jag varit med i.. tack för titten och ha det gott..MOnica

  SvaraRadera
 6. Trevlig att se dina bilder från dessa fantastiska trädgårdar. Jag blir verkligen sugen på att besöka även Ken och Carinas trädgård, ser så spännande ut! :) Trevlig midsommar!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Tack för senast! och tack än en gång för växterna jag fick med hem, har precis skrivit upp dem i min lista -tack för det tipset- och skall ta reda på lite mer om dem. vilka fina bilder du tagit på både Anjas och Carinas trädgård! Så nu fick jag en titt hos Carina med, så roligt - de ser också ut att ha en vacker trädgård och hus i en härlig miljö. Ha nu en trevlig midsommar så får vi hoppas att vi syns nästa vecka. Kram 8`)

  SvaraRadera
 8. Fantastika trädgårdar du besökt!! Kul att du bjuder oss andra att se dina fina bilder.
  Trevlig midsommar!!

  SvaraRadera