tisdag 15 april 2008

Lökblomning och kratta gräsmatta..Solen sken så härligt nu i kväll att jag bara var tvungen att gå ut. Lite kallt att sitta still, men jag har svårt att sitta när jag är ute. Alltid är det något som drar blicken till sig, sedan bara fortsätter det och plötsligt har det gått flera timmar. I kväll var det gräsmattan, 25 m², som hamnade i fokus.
Att man kan bli glad av att kratta en gräsmatta? Det känns som om jag länge gått och längtat efter att få göra det. Den är liten så det är snart gjort och fint blir det. Tyckte gräset blev grönare och växte ett par cm medan jag gick där. Det kanske, precis som vi människor, blir stärkt av uppmärksamheten?

Tidigare idag har jag besökt Göteborgs Botaniska Trädgård och där har verkligen blomningen kommit igång.

De japanska körsbärsträden har börjat slå ut och lökväxterna bjuder på häftiga färgkombinationer.Dagens finaste blommor på Botan – mamma och pappa.
I butiken hittade jag en trädgårdstidning, Trädgårdsliv, som jag aldrig stött på tidigare men som verkar innehållsrik och trevlig. Inte alls som Rosie, som jag köpte ett par nummer av. Fler kommer det inte att bli för den gav mig kalla kårar av all balkonginredning och alla tjusiga vinterfester. Tur att vi tycker olika!

11 kommentarer:

 1. Härlig dag på Botaniska du verkar haft.Japanska körsbärsträden blommar här för fullt och jag tycker det känns lite tidigt.
  Kul att du köpte trädgårdsliv.
  Det är en kille som gör den själv utan något förlag bakom sig för att det är hans dröm. Nästa nummer har jag mina rabarber med. Jag har nämligen en rabarberabatt. Och vet du vad.. idag skall jag göra min första paj.
  Ha det bra i vårsolen
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 2. Nog för att du alltid visar underbart vackra blommor, men dessa två fina blommor som du hittade på Botan var speciellt vackra. Dom såg så snälla glada och goa ut. Va kul med ett tips om ny tädgårdstidning. Håller med dig om att det är så tunnt med bra tidningar, allt är så prylfixerat och baserat på nybörjare hela tiden, dom kommer liksom inte vidare. Likadant är det med de trädgårdsprogram som visas på tv. SAKNAR Gunnels Gröna. Vi har skrivit in till tv och klagat. Man får ut mer av att titta på bloggar. Ha det bra Carina

  SvaraRadera
 3. Visst var det en ljuvlig e.m - kväll ute i går, jag stod på näsan och rensade i rabatter - kirskål du vet.. :) Oj - blommar det så fint i Botaniska nu! Då måste jag dit och titta en dag, verkligen en härlig miljö - söt bild på de bästa blommoran =)
  Trädgårdsliv har jag köpt ett par nummer av och den tidningen gillar jag mycket. Rosie så där, kul med ett nummer emellanåt men är lite väl pjullrig ibland. Tur att det finns lite olika tidningar att välja mellan, beroende på humör =) Ha det gott 8`)

  SvaraRadera
 4. Fina bilder från Botaniska.
  Lyckliga dig som har dina kvar i livet...

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder.. och en dag på Botaniska är ju underbart..=). Trädgårdsliv har jag också köpt.. t o m ett gammalt nummer på msäsan.. gillade verkligen denna nya tidning också. Blommar din japanska nu.. min väntar jag på.. tittade på kort sen förra året såå vacker var den..då.. =).. ha det gott.. Monica

  SvaraRadera
 6. Annika
  Har ännu inte hunnit läsa Trädgårdsliv. Somnade ifrån den igår. Har något att se fram mot..
  I kväll har jag plockat mer nässlor. Nässelpesto....

  Carina o Ken
  Mina föräldrar är jag så glad i. Tänk att i maj har de varit gifta i 60 år. Min pappa lärde sig åka utför samtidigt som vår älste son.
  Saknar också riktigt bra trädgårdsprogram på TV. Har inte ens brytt mig om att titta sedan Gröna Rum slutade.

  Lotta
  Såg att du satte plåtkant mot grannen och kirskålen. På landet, när min man gjorde om dräneringen spred han kirskålen, som tidigare endast fanns på södersidan huset,längs hela den östra sidan. Tänker klippa med gräsklippare både hostor och sockblommor, för att slippa rensa. Hoppas den utarmas och försvinner.
  De finaste blommorna från Botan är jag bara så glad i. Hoppas de kommer att blomma länge än.

  Anja
  Jo jag vet att jag är lyckligt lottad. De är mig så kära.
  Att ha en pappa som kan fixa det mesta, när man är i min ålder, är få förunnat.

  Monica
  Har inget eget japanskt körsbär, utan bara lånade..men de är fina ändå. Den som väntar på något gott....

  Efter en sådan underbar vårdag som vi haft idag, måste det bli
  vårhälsningar!

  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jo, visst blir man lycklig av att klippa och kratta gräset (åtminstone om mattan är liten och behändig).
  Trädgårdsliv hittade jag förra sommaren och blev genast prenumerant. Härlig och snygg tidning, tycker jag. Fina reprtage och snygg layout. Och lagom med 4 nummer /år.
  /Katarina

  SvaraRadera
 8. Så härligt det ser ut att vara på Botaniska nu! Jag längtar dit när jag ser dina bilder. Min lägehet ligger inte långt därifån. :) Jag har köpt Rosie en gång och tyckte den var okej. Kanske passar den mig med balkong (fast jag odlar ju som du vet i trädgård också). Trädgårdsliv tycker jag är en vacker tidning! Uppskattar och inspireras av bilderna. Ha det gott! Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Katarina
  Jo jag kan också tänka mig att bli prenumerant. 4 nummer är behändigt.

  Karin
  Då måste du bo nära Änggårdsberget. Där finns ett underbart koloniområde, men det gissar jag du redan vet.
  Läste om en bloggträff, vet du mer om den???

  Hoppas ni får en riktigt härlig aprildag med mycket sol..
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Den där tidningen.. finns den bara i Botan?
  Vad roligt att äntligen göra bekantskap med dina föräldrar.. har ju bara hört dig prata om dem tidigare!
  Linda

  SvaraRadera
 11. Linda

  Tror att den även säljs i Pressbyrån. Om du söker på nätet kan du nog finna var den finns att köpa.

  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera