torsdag 27 mars 2008

Vårt olivträd och en DrömresaRiktigt kalla nätter har vi fortfarande, så jag borde ta in olivträdet, men latmasken råder just nu här hos oss. Synd egentligen, för trädet är ett reseminne från hösten 2003. Getterna i bergen utanför Genua har en gång knaprat på topparna, så inte borde det stå ute och förfysa, inte.

Klarar det sig blir jag väldigt glad.
Förra vintern stod det ute länge men när det var som kallast hamnade det i garaget.

Lovar att jag skall berätta om hur det går med trädet (Anja). Jag har riktig dåligt samvete, i alla fall när jag tittar ut och ser det. Då kommer jag ihåg mannen som jagade getterna, som åt på trädet, en vacker höst i bergen, norr om Genua… Det låter nästan som en saga…
Det är olivträdet som ligger på vänster sida om krukan. Snön är alldeles för tung.

Nu sitter jag och hoppas att natten som är i antågande är den sista riktig kalla innan VÅREN kommer igen.Sitter också och skriver på det sist utskicket till mina medresenärer. Nästa onsdag vid den här tiden sitter vi, (vi är 11 stycken) om inget oförutsett inträffar, på ett hotell i Cornwall.
Cornwall har jag länge, länge, önskat besöka.
När jag förra våren hörde en ’trädgårdspratare’ berätta om just Cornwall, om blommande kamelior och magnolior och om The Lost Gardens of Heligan, fanns ingen återvändo. Om enda sättet att ta sig dit var att leva på havregrynsgröt så fick det bli så, för dit skulle jag.
Havregrynsgröt eller inte, nästa onsdag åker vi och det skall bli såååå roligt. Helst av allt hade jag önskat se snödroppar och julrosor i full blom men magnolior är inte fel det heller. Man kan ju inte få allt : ) , : )

Tim på Adderley Travel http://www.adderleytravel.com/content/home.asp
möter oss i Newquay och visar oss runt i 5 dagar.
Vi skall bl. a. besöka:

Caerhays Castle
http://www.caerhays.co.uk/

Lost Gardens of Heligan
http://www.heligan.com/flash_index.html

Lanhaydrock
http://www.nationaltrust.org.uk/main/w-vh/w-visits/w-findaplace/w-lanhydrock.htm

Eden Project
http://www.edenproject.com/

Trewidden
http://www.trewiddengarden.co.uk/

Trebah
http://www.trebahgarden.co.uk/


Trewithen
http://www.trewithengardens.co.uk/original/


Hoppas att allt blir som jag drömt och att vintern håller sig här för där vill jag ha VÅR.


10 kommentarer:

 1. Oj så roligt för dig/ er! Naturligtvis kommer allt att bli perfekt! Vad härligt att få resereportage därifrån sedan - då slipper jag ju havregrynsgröten!;))

  Ang olivträdet så sitter det en liten moralist innerst inne i mig som har så svårt att vara tyst ibland....men samtidigt är jag avundsjuk på din brist på ångest - själv skulle jag inte kunna sova om nätterna om ett sådant resminne skulle dö p g a mitt slarv/lathet -fast - jag är inte själv ordentlig så att det är bäst att ligga lågt med moralismen;)))

  mvh,Anja

  SvaraRadera
 2. Åhh suckar lite avundsjukt! Minns när du berättade om resan i somras. Verkar helt fantatiskt. Hoppas få komma dit någon gång själv. Ska spara alla dina länkar. :)

  Det ser kallt ut för trädet. Stod det ute även när det var som kallast? Jag håller tummarna för att det klarar sig. Reseminnen är extra kul! Btw. den svarta julrosen i högerspalten är ju så läcker att man nästan smäller av.

  Ha en härlig helg om vi inte hörs! Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Det var jag som skrev kommentaren ovan - var dock inte inloggad! :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt! Kan förstå att du längtar. Har aldrig varit i England men det är en dröm som vi har kvar att uppfylla. Äta havregrynsgröt för att uppfylla sina drömmar det är nog bland det bästa man kan göra emot sig själv. Man ska odla sina passioner!!!!!! Ser fram emot att läsa om dina upplevelser.....På det viset får man ju följa med... Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Åhh... Vilken unerbar resa du ska göra! Jag hoppas och förväntar mig att du tar massor med kort som du sen bjuder oss på!

  Trädet klarar sig säkert, skulle det inte göra det är det ju så klart lite tråkigt men du har ju minnena kvar, dom fryser ju inte bort.
  Ha en fortsatt bra dag! Veronica

  SvaraRadera
 6. Vad roligt med en sådan resa den skullejag också kunna tänka mig. Jag får vänta på din rese berättelse istället.//Britt

  SvaraRadera
 7. Vad kul du har väl extra batteri till kameran? För detta vill jag se sedan på din blogg.
  Härligt att höra att det finns en latmask i dig också. Jag tror nämligen att alla är så präktiga - inte jag. Jag gör hellre något kul.
  Därför tycker jag det där med pest saker är en kul grej.
  Alla mina pelargonier som du såg i Allt om Trädgård har gått mig miste.
  Tur att jag har dem på bild eller hur.
  had et bra så hörs vi om pest saker - eller.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Trodde nästan att du gjorde det... :) Åh vad det låter trevligt med en sån resa...jag blir jättesugen... oj oj oj... Får väl leva på havregrynsgröt....:) Du Birgitta...hur får du till ett sådant bloggarkiv som du har på din sida ?...med scrollningsfunktion...ser jättefint och nimmt ut...

  Jättekram Annie

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vilka ljuvliga bilder, som balsman för själen!
  Hälsningar från ett regnigt Stockholm,
  Kerstin Engstrand
  http://kerstinsgreenroom.blogspot.com/

  SvaraRadera
 10. Kerstin
  Det är så roligt när någon som tittar in hör av sig och lämnar ett 'spår'.
  Här har vi haft en fin dag idag, inget regn som hos dig och fint skall det bli i morgon också om man kan lita på prognoserna.
  Då tänker jag göra ett besök på Gbgs Botan så något regn vill jag inte ha.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera