fredag 25 januari 2008

Den första lilla buketten…, ni kan nog känna doften,plockade jag in idag och den består bara av 7 små blommor. Nu står den på köksbordet och gläder oss. När de var nyss intagna luktade snödropparna bara så gott. Att ha dem i nästan näshöjd, för det blir det ju ’nästan’ när de står på matbordet, gör att man får känna den svaga men ändå vårliga doften. Inte katten ligger man på mage i de blöta rabatterna den här tiden på året för att sniffa snödroppsdoft, inte jag i alla fall. Tror inte heller att den luktar lika mycket ute i kylan som den gör när den kommer in i värmen.
Passade också på att gräva upp några lökar med knopp och nu står de planterade i tennskålfatet jag såg på loppis för ett par dagar sedan. Konstigt, det där tennfatet, det fastnade i mina tankar så mycket att jag t.o.m drömde om det. Tur att det fanns kvar. Inte är man klok inte….men….Min man vet knappt att det heter snödroppar, utan kallar dem blommor. Han är intresserad av motorfordon av olika slag och jag, jag som kallar alla fordon på 4 hjul för bilar, har full förståelse för att han inte vet att det är snödroppar som står på köksbordet.
De, snödropparna, blev i alla fall samtalsämnet när vi åt middag. I den här bloggen har jag tänkt att bara skriva om trädgård, men jag måste göra reklam för Menys Gästkock. Hennes fiskgryta har vi ätit i kväll och den kan varmt rekommenderas. Den tänker jag verkligen göra fler gånger. Receptet hittar du på Sveriges Radios hemsida.
Trevlig Helg

9 kommentarer:

 1. Åh, helt underbara! Min man kallar allt för tussilago.

  SvaraRadera
 2. Men Birgitta! Jag trodde du var en renodlad trädgårdstjej som inte tvekade en sekund på att lägga sig raklång i rabatterna oavsett väder...hm.
  Nej, jag förstår dig.
  Här i inlandet har vi inte ens nått och titta på ute, så vi har inget att ta med in.
  Våran pojk går på motorsportsgymnasiet i Anderstorp på racingbanan, du kan ju fråga din man han vet nog ;)
  Vi föräldrar i den här familjen tillhör din grupp så vi vet knappt var den ligger.
  Vi kallar det han håller på med för rally, han blir helt galen och säger att det heter racing...och!
  Angående fågelholken så har jag läst mig till att både gråsparv och pilfinkar tycker om att bo i kollektiv, men jag byggde den i höstas så vi får väl se om den får några hyresgäster.
  Ha de Ken

  SvaraRadera
 3. Ja...visst kunde jag känna doften! Inga små blommor här så långt ögat kan nå...men imorgon(om det nu inte blir storm)får jag väl lägga mig ner raklång och leta... :) Tack för dina bilder som ger hopp...

  Kram Annie

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bukett! Inte dåligt med en sådana raringar redan i slutet av januari. :) Fiskgryta åt jag också till middag. Lagar alltid fiskgryta lite på känn men jag får kolla in receptet för inspiration! Ha en fin helg! Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Så söta de är, de små blommorna :) Här är de endast små knoppar men då har jag mitt kvar... :) Maken min säger också blommor men jag hänger med på hans terminologi med tampar, förut, akterut, babord och styrbord - och då borde väl han lära sig min terminologi? :) Ha en trevlig helg 8`)

  SvaraRadera
 6. Det låter som hemma hos oss - det där med makens intresse för både fyr - och tvåhjuligt.
  Min begåvade make har faktiskt lärt sig några namn (som t ex han kan uttala och säga Helleborus med rätt btoning ;-D!)
  Vilka vackra bilder på snödropparna! Har faktiskt aldrig plockat dem i vas och visste inte heller att de är doftande. Nu får jag gå och kolla mellan regn, "storm" om även jag har några som blommar redan.
  Ang. fiskgrytan så äter vi alltid fisk till fredag så då får jag gå och titta på receptet - roligt att pröva något nytt.
  Trevlig helg på dig själv!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 7. Ljuvliga, ljuvliga snödroppar! Tänk att de redan h ar slagit ut! det har dom inte gjort här riktigt än, men snart...
  Hälsningar Katarina

  SvaraRadera
 8. Härligt att kunna plocka in en bukett! Dom är ju så söta.
  Här i Bergslagen dröjer det nog ett tag till, jag får väl köpa i kruka istället:)
  Merja

  SvaraRadera
 9. Oj, det had ejga ju glömt. Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera