måndag 14 januari 2008

Ännu mera om Krukplanteringar - Armeria maritima 'Alba'


På många ställen, i trädgårdstidningar och på plantskolar ser jag de mest underbara krukplanteringar och tänker ..så skall jag också göra, sätta den rödbladiga tillsammans med .. osv. Men hemma hos mig blir dessa planteringar aldrig som jag vill ha dem. Det slutar nästan alltid med att jag bara sätter en enda växt i krukan.De senaste 2 åren har jag haft Armeria maritima 'Alba', vitblommande strandtrift, i krukor och den har blommat nästan hela somrarna.


I höstas grävde jag inte ner plantorna i rabatten, (gör det ibland för jag tror de klarar vintern bättre då) utan lät dem stå kvar i krukan. De smala bladen ser nästan ut som gräs och hittills har de varit gröna och fina.

9 kommentarer:

 1. Vad vacker och sirlig den såg ut din stranddrift.. Har inte alls funderat på att ha dem så i en kruka.. riktigt fint, har tittat på förra inlägget också.. Lewesia (stavningen?) har jag haft men den dog.. gillade också de små plantorna och den fina färgen på blomman. Har inte sett att men kan fröså den.. det får jag titta efter och stranddriften var den också frösådd tro...ha det gott Monica

  SvaraRadera
 2. Birgitta!
  Dina krukplanteringar ser mycket fina ut! Jag gör som du att jag planterar för det mesta bara en växt i en kruka! So what?! Då ställer man bara flera krukor intill varandra - har aldrig ens velat göra på annat sätt.
  Om du ville kolla på hur jag vinterförvarar så gjorde jag en etikett: 2007 Vinterförvaring..." - just for you.

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 3. ...och Birgitta, ang Primula - återkommer!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 4. Hej! Åh...Jag känner igen mej,läser också och tänker att si och så ska jag göra...men det blir inte riktigt så!
  Jätte fina Strandtrift och fint när du planterat den esam. Känner inte alls igen den men skulle gärna villa en,ska leta!!

  SvaraRadera
 5. Hej! Min aurikel som blommar i växthuset står bara i en liten terracottakruka och blommar och blommar. Den får en skvätt vatten när jag kommer ihåg det och vi har inte haft så mycket till vinter ännu. Den ser ganska fräsch ut faktiskt men itne som på sommaren.

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar blogg med vackra bilder& blomster! Hittade hit via Moa´s Gård och återkommer gärna! Hälsa gärna på mig!

  Annie

  SvaraRadera
 7. Hej... ville bara hälsa först innan jag tittar vidare hos dej för att se om du skriver något om Helleborus. Såg ju alla dina vackra bilder till höger.

  Nu tar jag mej en tur i din trädgård.

  ps. kul att ha hittat glädjekällan...

  SvaraRadera
 8. Ännu en söt liten växt... vit har jag aldrig sett förut, rosa har jag ett par och som du skriver, de blommar länge.. vackert med krukan och de vita blommorna. Ha det bra 8`)

  SvaraRadera
 9. Ja så var jag här igen.. =).. en liten överraskning väntar hos mig till dig.. Ha en skön onsdagskväll.. Monica

  SvaraRadera