lördag 22 december 2007

Skinkan är färdigbakad,


sillen är klar och ligger i sina burkar och min man har lagt sig för att läsa. Inget finns det som jag vill se på TV utan då hamnar jag framför ’databurken’ och Bloggen.
Vad bloggar man då om Dan före Dan? Ja, det är nästan Dan före Dan, för det är ju bara någon timma till dess. Lite längre är det till VÅREN.Skriva om våren när det nu är Jul verkar kanske lite underligt, men så fort jag glömmer eller tänker bort julen hör jag Talgoxarnas våryra kvitter och känner doften av Poppel.


Hängena på den Turkiska hasseln är startklara och väntar bara på vårens första solvarma dagar, för att slå ut. Mycket är det som är ’färdigt’ och som med lite värme kommer att sätta fart. Fortsätter den här varma vintern vet man inte vad som händer.

Det är kanske inte våren jag saknar och drömmer om utan ljuset och SOLEN. Att slippa denna disiga, råa kyla och istället få se en klarblå himmel.

För tre år sedan besökte jag Lindhults Plantskola för första gången, det har hunnit bli några gånger till sedan dess, tillsammans med två trädgårdsvänner. Med hem hade jag en Turkisk Trädhassel, Corylus colurna, som har brunröda blad hela sommaren och härligt röda, ja verkligen röda hasselnötter. Den heter säkert något mer är Corylus colurna, men vad vet jag inte. Det hade varit roligt att ha det fullständiga namnet. Bladen mister sin röda färg på sensommaren.Att så här i början av vintern se den rödbladiga grenen, bara på fotot förstås, mot en klarblå himmel, för i alla fall mig lite närmare VÅREN och solen och värmen och …….man skall kanske sluta längta för i övermorgon är det JULAFTON och då kommer ju Tomten till alla som varit snälla.


13 kommentarer:

 1. God kväll =) Och tack snälla du för alla fröer - så många sorter! Verkligen jättegulligt av dig och så fort alla julmiddagar är äver skall jag prova att så några och ställa ut - mycket spännande... och vårlängtan är ju väldigt stark just nu.. Fina bilder från din vinterträdgård och vad fin den Turkiska Trädhasseln är med sina mörka blad. Kul att läsa om lite ovanligare träd och tänk så många olika sorter av Hassel det finns - allt något nytt att lära :) Du har fått en liten utmärkelse av mig, gå in och titta i min blogg för du se, hoppas det är ok... Julefriden har kommit till vårt hus och jag har ett par trädgårdstidningar att läsa så nu säger jag god natt och på återseende 8`)

  SvaraRadera
 2. Oj..Här var det såå mycket fint att se och mycket att läsa.. Det är första gången jag är här men jag kommer gärna igen.. Vilken fin turkisk hassel.. mycket vackra fröer.. Ha en riktigt God Jul.. Monica

  SvaraRadera
 3. Ett tag sen jag var här, men så blir det ibland.
  Jag brukar känna trädgårdslängtan så fort julafton är förbi. Då börjar nya idéer och planer ta fart i mitt huvud. Men nu ska jag först njuta av tomtar, mat och mys. Ha en skön jul!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin hassel! God fortsättning på julen!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 5. Hej, sicken fin blogg, hittade hit via en kommentar på Lotta's blogg ang vindruvor, har du sånna? Vi har en extremt solig trädgård som är under planering, och druvor vill jag ha. Några tips?

  SvaraRadera
 6. (sista kommentaren var min)

  SvaraRadera
 7. Maria
  Vet att det finns många olika sorter men inte mycket mer. Lycka till med sökandet.

  SvaraRadera
 8. Lotta
  Många tack för utmärkelsen. Jättekul. Det där med trädgård är beroendeframkallande och så är det lite med Blogg också.
  God Fortsättning på Julen

  SvaraRadera
 9. God fortsättning på julhelgen Birgitta! Jag hoppas ni har haft ett par härliga dagar trots att vädret inte varit så vackert och snörikt som på den översta bilden (headern). Själv har jag redan börjat tänka på våren/ljuset så jag har inget emot att läsa om den redan här på din blogg. Den turkiska trädhassel är verkligen läcker. Tänk så många spännande träd och buskar det finns. Jag har länge tängt att besöka Lindhults plantskola. Det får bli nästa år (ett tidigt nyårslöfte!! :) God fortsättning! Kram Karin

  SvaraRadera
 10. Hej och God fortsättning - sorry att jag glömde skriva vad du gör med gubben :) Du kan, om du vill, i ett inlägg hos dig själv, skicka awarden vidare till en bloggare som du gillar - en eller flera, det väljer du själv. Sedan skriver du en kommentar hos den bloggare du ger awarden till att hon/han fått den och kan titta in hos dig och hämta gubben, ungefär som ett kedjebrev. Du kan gå till mitt inlägg, ta bilden och lägga den i inlägget där du väljer en blogg. Men det är absolut frivilligt men tanken är att man tipsar om andra bloggar som man själv gillar - en kul grej och jag tyckte att fler borde hälsa på hos dig och se din fina trädgård. Jag har ju också en lite trädgård och försöker få ordning på den.... Ha det såg gott, Lotta

  SvaraRadera
 11. Karin
  Har du inte varit på Lindhult så har du något att se fram mot. Där finns mycket att titta på så gott om tid är nästan ett måste.
  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Marina
  Då kanske vi får höra om dina nya ideér vad det lider? Det är alltid inspirerande att få ta del av andras planer.
  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera
 13. moa/monica
  Kul att du hittade hit och välkommen tillbaka.
  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera