lördag 15 december 2007

Rött – inte bara Julens färg

Skotten hos en del pioner ser ut som läppstift precis när de kommer upp ut jorden.


Pionen heter 'Clair de Lune' och är en hybrid mellan ’Monsieur Jules Elie’ och Paeonia mlokosewitschii. Denhär tycker jag man måste börja njuta utav redan när de röda skotten visar sig för när blommorna väl slagit har den snart blommat färdigt.

5 kommentarer:

 1. Hej där - vilken härlig trädgårdsblogg! Och vad det blommar hos dig - även nu mitt i vintern :) Jag har varit inne och läst hos dig flera gånger och tänkte att jag får nu ge mig till känna *fniss*. Vilken underbar trädgård du har och många vackra blommor... Jag har sett en Julros jag skulle vilja ha men vet inte namnet och var det bästa stället är där man köper Julrosor? Ser att du har ett par sköntheter.... Titta gärna in här och se på Julrosen: http://lotta.tradgardsblogg.se/11332/En+bra+start+p%E5+fredagen.html Ha en fortsatt god helg 8`)

  SvaraRadera
 2. Hej igen Birgitta och roligt att du tittade in hos mig och tack för info om Julrosor. Skulle det vara så att du har frön över så hade det varit kul att prova att gro dem hos mig men hur bär jag mig åt? Spännande det här med nya trädgårdsvänner... Ha det gott, Lotta 8`)

  SvaraRadera
 3. Hej Birgitta!
  Pionen är jättefin, vi köpte den förra året så jag hoppas den blommar nästa år.Som namnet vi har är vi tokiga i pioner.
  Bilden med dom små skotten får jag rysningar ut av, jag kan inte låta bli att tidigt på våren "pilla" i jorden och se efter dom.(tyvär med ibland förödande resultat)
  Måste lära mig att låta bli.
  MVH Ken

  SvaraRadera
 4. Ken
  Det där med att 'pilla' för att se om det kommer något känner jag igen. Det har till och med hänt att jag tagit till planteringsspaden när otåligheten blivit för stor.

  Har du sått många pioner?
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera