Trodde att allt i grönsaksväg torkat bort i värmen men när vi var på landet i går kväll, första gången på två veckor, fanns där massor med dill, persilja, mangold, sallad och rödbetor. Alldeles färska och nykokta rödbetor med örtsalt och lite smör till det grillade revbensspjället..
Samtidigt som jag sådde grönsakerna sådde jag även reseda. Förr hade mamma den alltid i sina rabatter men trots det minns jag inte doften. Nu står en bukett på köksbordet. Inte fylls hela rummet med väldoft men sticker man näsan i buketten känns den.
Kanske skall man göra som kejsarinnan Joséphine, Napoleons fru, så resedan i krukor . Då kan man både se den ganska oansenliga blomman på nära håll och få doften där man vill ha den.
På kvällarna kommer rosdoften fram. De blommar över fort men doften blir starkare i värmen.
Charles Austin
Dainty Bess
Mme Pierre Oger
och årets sista jättevallmo.
Fler bidrag till Blooming Friday hittar du hos Katarina.
Trevlig helg !
Vilka underbara rosor - och tillsammans med resedan. Härligt. Dainty Bess är en önskeros.
SvaraRaderaVilka fina bilder du tar, har du något bra tips på när bilden blir för blank, utan nyanser.
SvaraRaderaTack!
Det är allt bra härligt att skörda av det egenodlade. Din ros Dainty Bess var verkligen fin.
SvaraRaderaVälkommen att besöka mina två bloggar för fler blommiga bidrag.
Lyckliga du som lyckas med Dainty Bess1 Hon är väl den sötaste av dem alla...?
SvaraRaderaKatarina
PS Nykokta rödbetor låter mums!
Vackra bilder!
SvaraRaderaHärlig få skörda också! Tur inte torkan tagit dem.
Ja, kvällarna är så härliga med alla sina dofter så man vill knappt ta sig inomhus!;-)
reseda,något nytt igen.. så fin dill, den vill bara inte växa här. Varför ska den vara så svår??
SvaraRaderaAtt rosorna är vackra, mmm.. det vet du nog redan.
Beautiful shot of Mme Pierre Oger.
SvaraRaderaI have tried to go Mignonette in my garden, and did not get the trademark wonderful fragrance. I've always wanted to experience that fragrance!