söndag 3 maj 2020

Trots Covid-19 finns det mycket njutbart.



Våren är här igen,
björkarna lyser ljusgröna, häggen blommar, slånens vita blommor mot de mörka grenarna påminner om gamla spetsgardiner, marken har blivit grön och körsbärsträdet på landet blommar för fullt. 




Detta helt underbara träd. Vår sommarparasoll som både skänker goda bär och skön skugga. 



Här är fröerna till morötter, palsternackor, persiljerötter och lite annat så som dill och olika ringblommor sådda och några har till och med börjat titta upp. Den förgrodda potatisen är i jorden och luktärts och bondbönsplantor utplanterade. Har täckt bönorna med fiberduk men jag hoppas vi slipper minusgrader.
Så här i virustider håller vi oss mest för oss själva men sysslolösa är vi inte. Har naturen nära, en trädgård att glädjas i och som pensionär behöver vi inte oroa oss över permitteringar. 

Detta skrev jag i onsdags. Idag har vi återigen varit på landet och där hade sniglarna haft kalas under fiberduken. Flera bönplantor var helt uppätna. Det blev till att plocka fram fröpåsen och så nya. Hoppas bara jorden är tillräckligt varm. Både hemma och på landet har vi massor med små spanska skogssniglar så allt är inte njutbart ens i trädgården, tyvärr, men i dessa tider kan det ju inte räknas som något större problem.
Lika tidigt som i år har jag aldrig tidigare planterat ut småplantor av purjolök, kål av olika slag och sallad. Nu gäller det att hålla tummarna så jag slipper både nattfrost och sniglar, men det räcker säkert inte när det gäller de där glupska små spanjorerna. Får nog ta till både järnsulfat och sax.  


Ha det gott!


3 kommentarer:

  1. Vilka fina och inspirerande bilder! Hälsningar Jill, denvildatrdgrden.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Bondbönor gror vid låg temperatur och är inte alls så känsliga som andra bönor - tack och lov :) Hoppas jag läste rätt ;)

    Jag satte kål igår och ska fortsätta idag. Har börjat genomföra en plan för grönsakslandet. Ditt land är så vackert och väldigt inspirerande.

    Njut av solen! Ha det gott, Carina

    SvaraRadera
  3. Så vårlikt och vackert!
    Vi har haft lite blandat väder här i Wales, men de senaste dagarna har det varit soligt och varmt.
    Ha det bra!

    SvaraRadera