torsdag 28 februari 2019

Nu känns det som vår här i Bohuslän


fast det bara är februari månad, i alla fall i några timmar till.
Snökrokus, snödroppar och vintergäck blommar för fullt, 



julrosorna som har många knoppar har börjat visa upp sina första blommor 




och det har blåsipporna också.



De två sista dagarna har jag fortsatt vårstädningen ute i trädgården med att klippa bort de fula fjolårsbladen på både blåsippor och sockblommor 



men såg i eftermiddag när jag var ute med kameran att jag glömt ta bort bladen från Epimedium 'Amber Queen'.



Det turkiska hasselträdet, Corylus colurna, har många, många hängen och de pälsklädda magnoliaknopparna sväller.

Enligt Karel Capek och boken Ett år med min trädgård är krokusar, växtkataloger, snödroppar och grannarna de första vårtecknen vi trädgårdsmänniskor söker efter. Så snart grannarna skyndar ut i sina trädgårdar med spadar, hackor och allt annat som behövs i trädgårdsarbetet märker den erfarne trädgårdsmannen (kvinnan) att våren är i antågande.  
Här hos oss är det inte bara vårblommor som visat sig utan vi har också sett minst tre grannar i sina trädgårdar, så nog är våren här även om det säkert blir några bakslag.

https://www.youtube.com/watch?v=j8VdehTuZfw 

Fortsatt härlig vår!

7 kommentarer:

  1. Det er godt å se vårtegn hos deg, også her er det vårlig og fint. Naboene er også ute og om noen timer er det vår! Hvilken lykke. Klem fra Anne-Kristin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu är det inte många timmar kvar tills våren är här, hur vädret än blir har ingen betydelse, våren är bara här. Underbart!
      Ha det gott!
      Birgitta

      Radera
  2. Så underbara vårbilder det är ju så vackert med alla dessa stora partier av vårblommor som blommar på samma gång.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
  3. Vilka underbara snödroppsdrivor! Krokusar och snödroppar blommar, frökatalogerna är framme och grannarna är i full gång med att frisera sin häck så ..ja, det måste vara vår. Ha en bra helg/Gunilla

    SvaraRadera
  4. Man blir varm i hela kroppen när man ser vårens först tecken. Snart, snart behöver man inte bylta på sig alla vinterkläder när man ska ut med hunden utan bara få på sig ett par lämpliga skor. Sen öppnar man dörren och ger sig ut bland allt fågelkvitter - och varje dag hittar man då nya vårblommor som slagit ut! Snart!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  5. Hej Birgitta!
    Härliga bilder fulla av vackra vårblommor. Drömmer om stora ytor av snödroppar, hittills har jag sett två små sticka upp bland löven. Men det är en bra början.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  6. Underbara bilder av de första vårblommorna - budbärarna. Men vårtecknet - grannar i trädgården är också ett vanligt ett. Fast här på landet är det mer - det luktar rök från luntning som avgör det.

    Håller du isär dina olika snödroppssorter eller får de blanda sig i dina planteringar?

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera