fredag 2 februari 2018

Vinter igen..

Natten som gick fick vi snö och den har fått ligga kvar för kallare har det blivit. Rosmarinen och mutabilisrosen flyttade under eftermiddag in i källaren. När det är plusgrader står de i källartrappan men när temperaturen kryper under nollstrecket lyfter vi in dem.


Egentligen har jag inte saknat vare sig snö eller kyla utan njutit av alla härliga skogspromenader som den gröna vintern bjudit på men nog är snön vacker nu när den ändå är här. Den lyfter fram och förfinar det mesta både i naturen och trädgården. Helt plötsligt ser jag små detaljer som jag inte lagt märke till på länge.


Såg idag att det fanns kvarglömda nypon på daggrosen, Rosa glauca.


Snödroppsträdets frökapslar, Halesia monticola 'Arnold Pink', har fått nytt liv.


De sista resterna av sommarens rodgersiablomning, Rodgersia 'Chocolate Wings', böjer sig mot marken på grund av snötyngden.


Den limegröna skimmian, Skimmia x confusa 'Kew Green' från Trewithen 2008, är alltid fin tycker jag men idag lyste det lite extra om den


och snödropparna Galanthus 'Jaquenetta' under Rhododendron yakushimanum 'Koichiro Wada' kan just idag verkligen kallas för snödroppar.


Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Visst blir det fint med snön. Här har vi en hel del efter gårdagens snöfall. Oj, du har redan snödroppar i blom i trdgården! Jag brukar få vänta till mitten av mars eller senare.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Härliga vinterbilder! Det har varit en bra vinter för promenader, förutom när det regnat som värst :) Mest jag blir jag över skimmia bilden eftersom jag var väldigt nära att beställa en. Att se den i odling hos dig och att den växer bra känns tryggt. Nu blir det definitivt en så'n - jag upptäckte den fantastiska doften i botan förra sommaren.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Der er mange fine detaljer i haven, hvis man har blik for dem.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 4. Javisst blir det vackrare och ljusare med snö även om jag inte heller saknat den. Och visst är det roligt att fotografera snön, härliga bilder bjuder du på fast jag måste säga att den översta bilden, utan snö, är något alldeles extra! Där skulle jag vilja promeneras.

  Ha en skön vintervecka!
  /Anita

  SvaraRadera