måndag 13 mars 2017

Fler bilder från snödroppsresan i februari.

Cerney House, en stor privat trädgård, vars själva 'kärna' var omgiven av höga träd, en riktig park, besökte vi en av eftermiddagarna 
och jag bara föll för allt det vackra, inte minst huset.

Där var vårarbetet i full gång och nog fanns det snödroppar i massor, men bara de vanliga Galanthus nivalis och Galanthus nivalis var. pleniflorus 'Flore Pleno'. 


Nog hade jag trott att vi på en snödroppsresa både skulle få besöka trädgårdar med många olika snödroppshybrider men även komma till en plantskola eller två där det fanns sådana att köpa, tyvärr inte. För mig som 'snödroppsfantast' en stor besvikelse även om alla trädgårdarna vi besökte var snödroppsrika, sevärda och mycket vackra.


Här är Lena i ett hav av knoppande julrosor. Hon får se upp med var hon sätter fötterna. 


Inte kan man säga att den ena julrosen var vackrare än den andra, alla var de så fina.

Köksträdgården på Cerney House var inramad av en hög viktoriansk mur och den frukt och grönsaksträdgård med klippta buxbomshäckar, spaljerade fruktträd och högväxande klätterrosor som fanns innanför de murarna föll jag också pladask för. Vilken underbar plats att odla sin mat på. Har mer och mer fått tillbaka den där lusten för grönsaksodling som försvann i slutet på 80-talet på grund av tidsbrist. Numera tycker jag det är både roligt och viktigt att veta var det jag äter kommer ifrån och uppskattar när det är närodlat. Dessutom finns det så många vackra grönsaker.Skulle jag få ta med mig en enda sak eller växt från Cerney House i bagaget hem, skulle jag välja några bitar av de fina rabattkanterna i terrakotta trots att de säkert skulle frysa sönder ganska snabbt här i Sverige om jag inte grävde upp och tog in dem under vintern. 

Cerney House, en på många sätt underbart spännande trädgård.

10 kommentarer:

 1. Så fin miljö. Helheten med huset, skogen, det formella och informella. Väldgt vackert. Men så synd att galantofilen i dig inte fick mer med hem.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen har jag nog men det är trots allt spännande med nya bekantskaper.
   /Birgitta

   Radera
 2. Oj så kul att se! Magiskt vackert trädgård och ja den där rabattkanten var ju snygg och annorlunda :)
  Önskar dig en skön vecka...
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där var det som du skriver, helt magiskt.
   /Birgitta

   Radera
 3. Ser ofta på "Escape to the country" på tv och blir alldeles hagalen av alla vackra hus o trädgårdar från uk landsbygd,de har verkligen en helt annan trädgårdskultur än oss :) Härligt att se dina fina foton, känns lite som om jag varit med på resan :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det som du skriver, i UK finns en, sedan länge, trädgårdskultur som vi inte har. I alla fall inte ännu!
   /Birgitta

   Radera
 4. Kan rekommendera RHS Early Spring Plant Fair i London (i år 14 o 15/2). Många olika sorters snödroppar att köpa. Du kan se några bilder på min facebooksida.
  Marina Brokås

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2010 besökte min man och jag den utställningen i London. Där fanns ju det mesta när det gäller vårblommor. Då tog vi också en tur till Wisley Gardens och julrosorna från det besöket kommer med många, många knoppar i år.
   /Birgitta

   Radera
 5. Jag vill flytta till England. Kort och gott.
  Tack för att du visar och berättar.
  Marta

  SvaraRadera
 6. På en snödroppsresa hade jag också haft högre förväntningar. Bara tre olika tycks överleva här trots flera försök att utvidga samlingen.
  Den kanten du har på sista bilden är så läcker.
  Anette

  SvaraRadera