måndag 6 mars 2017

Batsford arboretum.

Här kommer några bilder från det första trädgårdsbesöket vi gjorde på vår resa till Cotswolds under andra halvan av februari. Batsford är ett 56 tunnland stort parklandskap med massor av olika träd och buskar. Dahpne bholua 'Jaqueline Postill' fanns det många av i parken. Doften skapade ett habegär men jag gissar att den inte är härdig hos oss.


Många olika trollhassel blommade. Den här heter Hamamelis x intermedia 'Glowing Embers'


Inte heller vet jag hur det är med härdigheten när det gäller papegojbusken, Parrotia persica, men söt är den.


Julrosor, vintergäck och 'vanliga' snödroppar i massor blommade för fullt. Storslaget på många sätt.
Här förälskade jag mig i vackra grindar, 


fina staket 


och färgglada broar.


7 kommentarer:

 1. Åh så mycket vackert du sett! Förstår om alla dessa intryck och vackra omgivningar finns kvar som underbara minnen hos dig för evigt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. En englandsresa står på min önskelista men inte särskilt högt eftersom jag vet att jag skulle bli alldeles grön vid åsynen av alla träd, buskar och perenna örter som inte klarar min växtzon...
  Inspirerande grindar!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Men herreje Birgitta! jag ser ju även en trädormbunke??? Hur kan en sådan klara sig där??? Kan du inte åka tillbaka och fråga dem???
  Annars måste det ha varit helt otroligt att se allt det du sett.
  Ha det otroligt gott!¨
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Dejlige billeder. Det er en god årstid,at se på haver, for de enkelte detaljer kommer så tydeligt frem.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 5. Så vackert redan i februari och fint att du visar blommande buskar också. Parrotia persica köpte jag hos Tommy A för 2 år sedan och den lever gott hos mig. Du bor ju närmre havet så det funkar säkert.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Ja de ligger verkligen före oss. Så roligt att åka på trädgårdsresa. Jag brukar också hänföras över grindar, staket, stenläggningar mm, det tillför verkligen en ytterligare dimension. Ser fram emot fler bilder.
  //Helene

  SvaraRadera
 7. Äntligen har jag tagit mig tid att kolla in de senaste inläggen hos dig. Fint att få se och läsa om de olika ställena.
  Anette

  SvaraRadera