måndag 6 februari 2017

Ingen riktig vinter ännu

fast lite kallare har det blivit. Rosmarinen som flyttar ut på dagarna och in på nätterna är full av knopp


och några blommor har slagit ut.
Vintergäcken ser ut som små gula kulor med lite fluffig dekor av grönt. Även om det dröjer ett tag ännu innan de ser ut som på fotot nedan, där de strålar ikapp med Galanthus plicatus, blir jag glad när jag ser dem.


Plockade årets första snödroppsbukett idag, om man nu kan kalla fem snödroppar för bukett. När de väl kom in i värmen tog det bara några minuter innan blommorna fällde ut vingarna och svävade. Ute har ännu inga snödroppar slagit ut men en hel del av dem har 'ramlat ner' och ligger startklara när värmen och solen väl dyker upp. 


Då kommer de att flyga. På fotot ser du svävande Galanthus 'Cordelia'.


9 kommentarer:

 1. Så fina! Hos mig har de inte heller slagit ut, och nu ska vi ha väldigt kallt en vecka så det dröjer nog! Men jag är ändå glad att de är uppe, då får man njuta länge. Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Vilka otroligt vackra snödroppar, ser verkligen svävande ut :) Ser inte alls ut som någon av mina :) Min vintergäck har inte ens visat sig ännu. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Cordelia, vilken sötnos! Här brukar det dröja till slutet av mars...suck...
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Så klart fem är en bukett! Så värdefullt med den första grönskan och buketter hur små som helst när det mesta är grått. Här är snödropparna i knopp vid husknuten, men har inte plockat ännu, inte grävt upp heller och nu är det hårt i marken.
  Tack för tipset om nunneört i sidebar. Det har jag ett gäng krukade i kallbänken som jag ska väcka till liv så stilla.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Cordelia är verkligen en prinsessa! Här vågar sig inga lökväxter upp ännu och vintern har slagit till igen. Inte mig emot, skulle helst gå i ide...
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Cordelia så vacker hon var. Ville döpa min dotter till det men det namnet gillade ingen annan. Har funderat på om jag vågar åka på de där snödroppsdagarna i Danmark... ;)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du göra. Var på plats en stund innan plantskolan öppnar och besök snödroppsborden direkt för många försvinner fort. Trevlig resa😊
   Birgitta

   Radera
 7. Bukett nu? Måste jag ut och kolla i helgen då jag är hemma i dagsljus om det finns några plockbara. Verkligen vacker form på Cordelia.
  //Helene

  SvaraRadera
 8. Hos meg har de sprunget ut, men siste uken har det vært så kaldt at nå ligger de som slakt mot bakken. Håper det snart blir mildvær igjen!

  SvaraRadera