torsdag 29 december 2016

Snart är det 2017

och jag hoppas få vara med och uppleva ännu ett nytt, roligt och spännande trädgårdsår medsnödroppar och julrosor i februari-mars. 

Blåregn i april. Då blir det en resa med Rosebud till Italien och trädgårdsbesök som länge stått högt på min önskelista. Äntligen skall jag få besöka Giardino di Ninfa.

Har lovat mig själv att i maj och juni 2017 ta bättre hand om både grönsakssådder och små grönsaksplantor än vad jag gjorde våren 2016. 

Att tiden då inte riktigt räckte till 


får jag skylla på riksmötet som vi hade i Uddevalla i mitten av juni. Nog är det mer än skönt att kunna skylla ifrån sig, eller hur?

Veckans tema i Blommig Fredag är 2017 och detta är mitt bidrag.
Trevlig helg, Gott slut och Gott Nytt År!

13 kommentarer:

 1. Inte lätt att hinna med allt hur gärna man vill. Ser ut som du fick en del grönt att mumsa på i alla fall.
  Gott slut och Gott nytt 2017!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Gott slut till dig också och Ett riktigt Gott Nytt År.
  Så härligt att ha en så fin resa att se framemot.


  SvaraRadera
 3. Får man bara vara frisk så kan man hinna med mycket även om allt går långsammare nuförtiden. Gott Nytt År Carita

  SvaraRadera
 4. Åh, Italien i april, nu blir jag avundsjuk! Sedan det enda hundpang Tim trivts på stängde för två år sedan har vi haft svårt att komma utomlands.
  Önskar dig ett friskt och givande år 2017!

  SvaraRadera
 5. Att åka på trädgårdsresa till Italien låter underbart:) Nu längtar jag efter våren så det gör ont, men jag får nog tåla mig några månader till men snart så.... :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt År Birgitta. Så roligt med Italien. Ninfa står på min önskelista också. April är ju snart här! Jag ska med Rosebuds till England och Wales i år.
  //Helene

  SvaraRadera
 7. Så härlig känsla i vitlöksbilden :) Vet inte om det är att skylla på... tänker att riksmötet måste tagit massor av planeringstid.

  En resa till Italien låter underbart och jag blir lite sugen på en trädgårdsresa. Fast jag funderar så smått på en fotoresa till England redan...

  Gott Nytt År! önskar Carina

  SvaraRadera
 8. Gott Nytt år Birgitta!
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Att få vara frisk och göra fler trädgårdsresor är min högsta önskan också inför 2017!
  Tänkte på dig i morse när jag fick syn på de första uppstickande snödroppsbladen.
  Jag ärvde massor med lökar förra våren så jag är såå förväntansfull. Snödroppar är ett fantastiskt sätt att förlänga säsongen med, så jag hopppas verkligen att de tog sig.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 10. Låter alldeles underbart Birgitta. Dessutom en riktigt prisvärd resa. jag ska inte avundas även om det står nära till hands...Är det någon resa jag själv skulle kunna vilja göra så är det just denna... "Io amo I'Italia"

  Ha en riktigt fin början av detta, nya fräscha år!
  ...zzz...Anja

  SvaraRadera
 11. Åhh, en ninfa-resa!! Jag försökte få biljetter dit när vi var i Italien senast men just under den perioden var trädgården stängd.... snopet! Hoppas du får det helt fantastiskt.
  God fortsättning
  Lotta

  SvaraRadera
 12. Skönt att vi är flera som har lite dåligt samvete över fjolårets missar. Jag måste också sköta om mina frösådder bättre. Det är så lätt att så och så lätt att glömma småplantorna sedan.
  Vilken underbar resa du har att se fram emot!

  SvaraRadera