torsdag 24 november 2016

Julmarknadstider...

I mitten på förra veckan besökte vi Tjolöholms julmarknad för första gången och det var riktigt roligt. De senaste åren har det blivit mer och mer tunnsått med just julmarknadsbesök. Det har oftast känts som om vi har sett om inte allt så det mesta.


På väg till Tjolöholm träffade vi på en grönsaksodlare som hade gårdsbutiken öppen. Mariebergs Gårdsbutik och där kunde vi köpa en stor säck med grönkål men också färsk pepparrot, brysselkål, palsternackor och persiljerötter. Av alla de olika rotfrukter vi själva odlat är kålrabbi, persiljerot och rödbetor de vi tycker bäst om men nu är de egenodlade slut. Just persiljerötter har vi aldrig tidigare stött på i en 'vanlig' affär så därför gick det inte att låta bli att handla när tillfälle fanns. Stora och fina var/är de och vi får fundera ut hur vi skall tillaga dem.


I stora hallen på Tjolöholms Slott satt Tomten och han tog emot barnens önskelistor. 


Det var så härligt att som jag få stå där som passiv åskådare och se barnen komma med sina tankar och nedskrivna önskningar. En liten pojke nickade oupphörligen som svar på tomtens frågor om han kunde tänka sig att städa upp i sitt rum om hans mamma bad honom. Nog är det underbart att det ibland inte finns några tveksamheter.

4 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg. Kanske får jag försöka dra med mig Anders till Tjölöholm, jag med. Tomten vill nog inte snacka med mig men jag kan ju göra som du: Se barnens allvarliga miner när det tar ett snack med tomten. Mitt minsta barnbarn skulle kanske uppskatta besöket:-)

  Ha en fin första advent!
  /Anja
  ps
  Det var länge sedan jag "hörde" något från dig när det gäller bloggen - kanske har du sagt upp bekantskapen med mig?
  ds

  SvaraRadera
 2. Ser ut att vara ett vackert ställe, kanske något att besöka på sommaren?. Ha en fin advent. Carita

  SvaraRadera
 3. Tjolöholms slott har jag aldrig besökt, kanske på tiden att göra det :) Ser i alla fall sagolikt mysigt ut på dina foton :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Tjolöholm är en favorit, men deras julmarknad ligger så tidigt på säsongen så den är slut när jag kommer i julstämning. Jag har missat den i år igen, tyvärr.
  Vi får inte glömma den vita floxen David, som du ville ha, Birgitta!
  Kram och trevlig adventshelg!
  Marta

  SvaraRadera