fredag 28 oktober 2016

Underbara höst.

Vi har ännu inte haft någon frost trots att det är den 28 oktober idag och det känns som om växterna den här hösten visar upp sig extra mycket och stoltserar i sina färggranna kläder.

  
Bergenians blad, Bergenia 'Dragonfly Angel', börjar skifta till rött och par av de hostor jag krukodlar har fått en underbar höstfärg och är ståtliga primadonnor i trädgården just nu.


Hosta 'Deane´s Dream' 


Hosta 'Phantom'

Trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Läckra bilder,tror aldrig att hostorna haft denna lysande orangegula färg någon gång innan så det gäller att passa på att njuta för snart är det betydligt blekare nyanser som gäller :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga färger på hostorna.
  Jag har redan klippt ner mina i rabatterna.
  Bergenian är en favorit här också.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Bergenian får underbara höst- och vinterfärger :) Hostorna är vackra i år och jag tog en bild av en alldeles orangegul igår som lyftes lite extra av mörkröda heuchera. Så en underbar höst.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Vi hade lite frost här i tisdags natt. Det var inte jättebra för en del växter, och de som klarade frosten blåste sönder i natt. Det är ju bara att konstatera att hösten är här på allvar nu. Så njut av dina sköna färger så länge du kan.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 5. Har lite svårt för hösten. Det blir inget dagsljus alls när man jobbar, utom på helgen. Idag har ju varit fantastisk och det gula har kunna glöda i solen, hostorna inte minst.
  //Helene

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt vackert. En månad sen hostorna var gula och spänstiga här. Nu återgäldade till naturen. Bergenia i kruka var ju en jättebra idé!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Håller med dig Birgitta: Hösten - och i all synnerhet denna höst - är härlig. Den är utdragen som en föreställning med många applåder då artisterna får komma och buga om och om igen och dra en trulidutt från huvudföreställningen ,-)! För min del kan den gärna fortsätta till våren ,-)! Men, jag förmodar att min vilja sitter i skogen och äter kottar ...;-(
  Ha det prima!
  Här får du en höst-...zzz...
  /Anja

  SvaraRadera
 8. Ja visst är det en fantastisk höst! Brukar inte gilla den här årstiden men i år! Wow!
  Ser att du odlar hostor i kruka. Har en jätteplanta som jag ska dela, kan jag gräva upp den nu (nervissnad vid det här laget) och sätta delarna i krukor eller är det bättre att vänta till våren?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Laila, jag skulle väntat till våren innan jag delade och krukade in. Har plantorna väl rotats sig i krukorna klarar de vintern ute men osäker på hur det går med sådana som inte gjort det.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera
 9. Tycker din lilla trähylla med krukorna är så fin!! Hostorna jag hade i krukor i fjol hamnade i rabatten, men nästa vår ska jag sätta nya:)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gammal fiskelåda i trä som jag satt en extrahylla i. Den börjar få patina, mossa och lava har fått fäste. En hylla som är lätt att fixa till men som jag är väldigt förtjust i.
   Ha det gott!
   Birgitta

   Radera