fredag 8 april 2016

Att bestämma sig är inte alltid så lätt..

Ibland tycker jag trädgården mest består av krukor för det står verkligen krukor, terrakottakrukor, både högt och lågt trots att jag varje vår lovar mig själv att göra en drastisk förändring och minska ner på antalet. 
Lätt är det inte för jag är barnsligt förtjust i att gräva upp och kruka in växter jag lätt vill kunna sticka näsan i för att känna doften 
eller möta mer öga mot öga än vad jag gör med de som står 'markplanterade'.


I början på veckan var vi på landet och då passade jag på att gräva upp auriklerna som fått tillbringa vintern i grönsakslandet. Även ett par luktvioler som stod där fick följa med hem fast jag redan har ganska många i näshöjd.


Det blev, tror jag, 24 krukor med aurikler,


några av dem har redan knopp måste jag försvara mig med och 2 krukor med violer. Bland dem också många knoppar ;-))

Det där med förändring är inte lätt vare sig det gäller aurikler eller luktvioler. Alla är de ju så fina...
Temat i Blommig Fredag den här veckan är förändring och fler bidrag på temat hittar du här.

Trevlig helg!9 kommentarer:

 1. Så fint det kommer att bli när alla blommar :) Har inte den energin som du har till att gräva upp och kruka plantor för att få njuta i "ögonhöjd" det kanske kommer :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Inte lätt att ändra sig inte. Snyggaste hyllan jag sett på länge!! Tror jag blev kär...fniss... Lerkrukor kan man ju inte heller vara utan:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Terrakottkrukker er jo så vakre - og et Aurikkel-teater er jo helt fantastisk!
  (Hvorfor endre på noe som er en success? Men det er jo mye arbeid med krukker.)

  SvaraRadera
 4. Jag försöker också rensa bland mina krukor men ändå blir det alltid fler i stället för färre, jag förstår inte hur det går till. Jag gillar din aurikelhylla, jättefin. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 5. En önskan vore att hinna kruka upp så där. Det kanske blir av redan nästa vår när tiden är min på ett annat vis. Har massor av krukor ju...
  Anette

  SvaraRadera
 6. Hejsan allra finaste fru Glädjekällan!
  Ja, varför ändra ett vinnande koncept? Du och jag vi har vår iver med att kruka upp på våren när andra har bråttom att "kruka ned" ny köpta blommande växter;-))!
  Visst är det en del (läs:mycket)jobb med krukorna, men de är dekorativa och ger oss mycket glädje en stund så här dags. Har varit och kollat både på Blomsterlandet och Plantagen och set slår mig hur enahanda deras sortiment är. Att istället kruka upp auriklar, andra slags primulor, luktvioler, sippor m.fl och kunna njuta av dem i näshöjd är ju själva vitsen med den egna trädgården - enligt mig.
  Ditt förra inlägg om blåsipporna är ju alldeles underbar. Du har illustrerat så fint dessa ljuva vårens budbärare. Jag har ju dessutom sett din fina häck (alltså DEN häcken ;-)))!)- först med alla snödropparna och sedan blandar sig blåsipporna i som ett ett musikstycke likt fler instrument med spröda toner blandar sig i stycket.
  Ha det så gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Blir helt betagen av dina första bilder, de ljuvliga hyacinterna och den söta violen.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 8. Åh, jag älskar dessa krukor! Underbara du har, kikar länge på bilderna dina. Ja, och varför skulle du vilja förändra detta? Nej, nej, nej... Här tycker jag att du ska vara förändringsobenägen ;o)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Vilken fin krukhylla! Den får du inte förändra!
  Önskar dig en solig och trevlig helg!
  Laila

  SvaraRadera