onsdag 9 mars 2016

En idé som jag hoppas skall fungera.

I natt har några av de nyplanterade krukorna haft papperspåsar som skydd mot rådjur. Inte särskilt vackert och dessutom skall man komma ihåg att varje kväll trä på dem.Sent i går kväll när jag tittade runt bland några trädgårdsbloggar hamnade jag hos Annika med bloggen Naturliga Ting så nu har jag lånat hennes idé och gjort burar av björkris runt de krukor som jag tror rådjuren kan vara intresserade av. 

Hoppas det kommer att fungera. Betydligt finare än papperspåsar är det i alla fall.

10 kommentarer:

 1. Så smart och vackert !
  Ha det så gott!
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Men vad kul att jag kunde inspirera dig Birgitta!
  Jag fick nu ännu mera inspiration till en ny ide när jag ser det här hos dig.
  Vad konstigt det kan bli.
  Blev det några nya snödroppar?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Snyggt skydd mot Rådjuren. Håller tummarna för att det ska fungera :)

  SvaraRadera
 4. Väldigt vackert med eller utan rådjur:-))! Jag har ju ordnat så att jag kan beundra dessa fyrfotingar med kärlek, men tänker ändå härma dig, för att snyggt är det och årets trädgårdstema enl. Blomsterfrämjandet är ju Dark Forest ;-))! Så att kvistarna är verkligen "dark" och "forest" ;-))!
  Nu börjar jag bli violotålig ;-))!
  Ha't! /Anja

  SvaraRadera
 5. Riktigt snyggt! Hoppas nu att de fyrfota håller sig långt borta från dina krukor :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Snyggt! Tror nog det kan fungera. Jag har klippt ner perenner och annat som stog kvar i grova delar. Det verkar som de hoppar över tulpanerna nu :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 7. Lur ide og ganske stilig også :-)) Her har vi ikke disse dyrene men vi har mye sniler og de har allerede begynt å forsyne seg av løkplantene. Usj! men våren har kommet, endelig! Og nå begynne blomstene å dukke opp :-)) God helg!

  SvaraRadera
 8. Jag har också sett de hos Annika och även på andra bloggar, men har inte fått till det ännu. Tur att det är söndag...
  Anja har helt rätt, det är Dark forest om något. Väldigt stiligt!
  Men! Hyacinter brukar gå åt först hos mig. Så du kanske får tillverka fler. Ett år tog de mina aprikosfärgade rariteter första natten! Då grät jag, minns jag.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 9. Jättefint! Har inte ens tänkt på att strutarna kan skydda mot rådjuren. Brukar använda riset precis som du fast för att få höjd på krukorna.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera