lördag 27 februari 2016

Min favoritfärg är temat i denna veckas Blommig Fredag.

Trädgårdsåret, som oftast börjar redan i februari här på västkusten, startar i vitt. 


Då börjar snödropparnas tid och den kan tillsammans med julrostiden fortgå långt in i april. En del snödroppar är tidiga som t.ex 'John Gray' 

och andra behöver mer tid på sig för att vakna och visa sig ovan mark och till dem tycker jag 'Augustus' hör. Just nu ser jag bara bladspetsarna på den men 'John Gray' har redan stora vita blomdroppar som dinglar fint vid minsta vindpust. I juni-juli blommar mycket. Aklejor, irisar, nävor och rosor får vår lilla trädgård att nästan explodera av färger. Visst är det fint men i slutet av juli eller början av augusti drar jag en lättnadens suck, 


riktigt andas ut och njuter fullt ut av den ro och stillhet som de gröna färgerna skapar. Skall jag bara välja en enda färg, en favoritfärg så blir det grönt.

Fler bidrag på temat favoritfärg hittar du här

Trevlig helg!

13 kommentarer:

 1. Så otroligt mycket fint i er trädgård.
  Och visst känns det härligt när lugnet sänker sig i trädgården och man tar sig tid att njuta.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Så ljuvligt vårigt det ser ut med alla dina snödroppar i fina klungor! Hoppas mina växer till sig till små klungor dem med snart....

  SvaraRadera
 3. Så vackert med alla dina snödroppar och tack för tipset om den tidiga.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Åh, ljuvliga bilder! Aklejorna som leker med allium, vackert! Men längst stannade jag vid näst sista bilden, den med hostan och... Ja, vad är det? Underbart!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Euonymus nanus var. turkestancia tror jag den heter.

   Radera
 5. Fanns bara förutsättningar skulle här finnas så många fler snödroppar. Men, vissa blir knappt ett år, så jag måste tyvärr avstå.
  Det gröna består och det blev min färg i längden.
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Vakre bilder! Ja, grønte er jo den viktigste fargen...

  SvaraRadera
 7. Egentligen borde grönt vara det naturliga färgvalet för alla;-)! Men de vita snödropparna mot den mörka jorden är inte helt fel heller.

  Tack för senast!
  /Anja

  SvaraRadera
 8. Älskar färger och njuter av tiden när alla dagliljor blommar men jag måste nog hålla med dig att grönt vinner i längden :) Underbar första bild på snödropparna:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Så vackra bilder, och fina växter. Fina vita snödroppar och alldeles underbara Iris.
  Ha en fin dag!
  Marika

  SvaraRadera
 10. Ljuvligt med blommor just nu! Man jag fattar precis vad du menar med att du pustar ut! För finns det nåt vackrare än det lugna gröna?

  Ha en skön söndag!

  //Veronica

  SvaraRadera
 11. Jättefin trädgård! Snyggt fotograferat också! :)
  Du borde kolla in min länksamling som varje måndag öppnar med ett nytt tema. Denna vecka är det "Motljus" som gäller. (Den är ny, så det har varit lite trögstartat)
  /Kitty

  SvaraRadera