lördag 5 september 2015

Marktäckare i krukor.

Naken jord eller täckbark är jag inte glad i, inte ens i krukor, så därför försöker jag hitta små låga växter som klarar vintern ute.
Den här lilla hostan med vitkantade gröna blad 'Allan P. McConnel' 
har jag haft som marktäckare under en krukodlad Syringa meyeri 'Palibin' i snart tre år och fortfarande är den en av mina krukmarktäckande favoriter. Blommorna klipper jag bort ganska tidigt för de tycker jag stör mer än de tillför.


12 kommentarer:

 1. Himmel, vilken sötpytt! I innekrukorna har jag hemtrevnad och annat men ute...tack för tips :)

  SvaraRadera
 2. Jag själv använder mig av revsuga, lysmachia och ormöga

  SvaraRadera
 3. Vilket bra tips.Det ska jag ha i tankarna nästa år om jag planterar något i kruka.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. jo, jag har också några. Smultron hänger fint...

  SvaraRadera
 5. Veldig stilig! Ideen er notert :-)) God helg!

  SvaraRadera
 6. Det låter fint med en Palibin i kruka. Med vårt klimat skulle den nog frysa bort. Och jag tycker som dig - inte om öppen jord eller bark. vi täcker marken som naturen gör fast med växter vi valt själv! Skön söndag önskar jag dig och din man! Det var så kul att träffas!/Monica

  SvaraRadera
 7. Vilket bra tips! Brukar ofta använda mossa i krukorna nu på hösten men en liten låg hosta låter ju trevligt. Det ska jag titta efter.

  SvaraRadera
 8. Det var en snygg liten hosta. Har aldrig tänkt på att använda hosta som marktäckare men det går ju alldeles utmärkt. Jag har en liten gul som inte blir större än den du har, den skulle nog passa väldigt bra som marktäckare till rätt sällskap.

  Ha en fin söndag!
  /Anita

  SvaraRadera
 9. Jättefint! Det är något att minnas när jag ska plantera i kruka!

  SvaraRadera
 10. Håller med dig! När vi flyttade till vårt hus för snart två år sedan var där täckbark överallt, i varenda rabatt ;) Mycket snyggare med marktäckare eller singel... Hälsningar Victoria

  SvaraRadera
 11. Snyggt! Jag har taklök i krukor utomhus. De klarar sig bra på vintern faktiskt (zon II). Håller med om att bar jord inte är någon hit!

  /Monica

  SvaraRadera
 12. Mycket sofistikerat! Själv använder jag mest olika revsugor och murgrönor.

  SvaraRadera