torsdag 27 augusti 2015

Nu blommar det om

vårt gamla blåregn. 



Synen är inte lika överväldigande nu när blommorna skall samsas med alla blad som den är i maj när det lilla trädet blommar på bar kvist. Igår när jag fotograferade kom jag att tänka på en granne vi en gång hade. Hon ville inte ha rosor för de skräpade ner så.









































Skräpar blåregnet också ner eller är det vackert med alla vissna blommor på stenplattorna? Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker, men ibland särskilt innan blommorna blivit helt bruna är det vackert med en ljusblå matta.

10 kommentarer:

  1. Hej
    Jag och min man har precis startat upp en trädgårdsblogg, Studio Livskraft, och nu sitter jag och kollar runt bland andra trädgårdsbloggar på Besökstoppen och hamnade här hos dig, och nu vet jag vart jag kan kika in om det är något jag undrar över, för här verkar det finnas en hel del kunskap och en massa att botanisera i. Allt gott! / Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar. Det är roligt att blogga om sådant man tycker om. Har nu i kväll sett ett program på tv om en mer än 100 år gammal dam som bloggar bara för att hon tycker det är så roligt. / hälsningar Birgitta

      Radera
  2. Älskar blåregn :) Tycker det kan vara fint med blomblad och små blommor på marken. Så är det ju i en trädgård. Ser levande ut i mina ögon. Men när det blir för mycket och halvvisset brunt ser det ju såklart mest trist ut ;) //Victoria

    SvaraRadera
  3. Håller med dig, Victoria. Nog är det fint med 'fallna' blomblad innan de hunnit bli bruna.
    Trevlig helg.
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att ha ett blåregn, har prövat ett som skulle vara härdigt men det gick inte. Nog skulle jag vara lycklig över nedfallna kronblad. När min klängros Fruhlingsduft tappar alla kronblad ner på gången tycker jag det känns lyxigt med ett sådant överflöd. Njut du!

    SvaraRadera
  5. Tack för det trevliga besöket! Hoppas det är okej att jag använde bilden, skulle ha frågat... Hälsn Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det ok. Många tack för en rolig stund hos er. Så mycket fint och gott. Röllekorna har jag haft med mig i tankarna hela dagen, hoppas de även fastnade på fotografierna jag tog.
      Hälsningar Birgitta

      Radera
  6. Hittade din blogg för första gången idag, fint! Blåregn kan aldrig vara skräpigt, det är en lyxväxt som till och med är vacker på latin, Wisteria sinensis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du hittade hit och lämnade en kommentar. Ja,jag håller med om att det finns en viss lyxkänsla runt det där med blåregn.
      Birgitta.

      Radera
  7. Vilken bonus, visste inte att blåregn blommar om. Här införksaffades ett vitt blåregn i våras som jag är glad för, men det lär väl dröja innan blomning.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera