onsdag 29 juli 2015

Vit fetknopp

har slagit sig ner på ställen där jag inte trodde det kunde växa något och just nu blommar den så fint.Där den här växer finns inte ens någon jord utan bara berg och sten.
Sedum album sprider sig gärna om den trivs och jag tycker om när den dyker upp på både möjliga och omöjliga platser.

6 kommentarer:

 1. Sedum album får gärna dra hem till dig för min del ;-)!!! Den finns överallt och ser så där oförskämd oskyldig ut bara för att den är lätt att dra upp . Men, halva min trädgårdstid går åt att rensa bort denna feta sak;-)! Vill du ha några till så är jag beredd att bekosta själv transporten ;-))!
  .zzz...
  Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för erbjudandet Anja men jag är ganska nöjd med de jag har. Tur vi tycker olika. Jag gillar när den kilar in sig mellan stenar och stenplattor i kanten längs gångarna. Den ramar in och mjukar upp de hårda ytorna. I rabatterna i övrigt trivs den inte. Men du har säkert många fler platser i din trädgård som passar denna lilla solälskande och torktåliga växt.

   ZZZ
   Birgitta

   Radera
 2. Så olika det är, här växer den i rabatterna så det knakar + lite här o var. Den får gärna växa där men när den är överblommad rycker jag upp den :) Fina bilder! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Läckra bilder! Här sprider sig inte sedum särskilt, men jag har varit mycket noga med att plock upp varje liten växtdel där jag inte vill ha den. Från seumtaket över soptunnan har det trillat ner bitar som slagit rot i gruset och där kan de gott växa. Undrar varje gång om sophämtaren har hjärta att köra över tuvorna eller hur han gör.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Så fin den är där den står! Vackert!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera