lördag 2 maj 2015

Sent i höstas

planterades inte bara vitlök utan för första gången testade vi även detta med höstsådd av rotfrukter. 

I flera veckor har jag nu gått och letat efter små fröplantor i såraderna, tecken på att höstsådden lyckades och i förra veckan dök äntligen de första positiva resultaten upp. Misstänker att det är dillen som börjat gro. 


Några namnlappar har jag inte satt ut så att det är dill är bara en gissning. Förhoppningsvis kommer nu även de andra fröerna att gro och jag behöver inte längre fundera över om fröplantorna frusit bort för att fröerna grodde innan vintern var här på riktigt eller om det är så att fröerna fortfarande bara ligger där och väntar på rätt förutsättningar. Det kan ju till och med vara så att det är sniglarna som är där och äter upp groddplantorna så fort de visar sig. 
Jag vet inte hur mycket tidigare man kan vänta sig att en höstsådd rotfrukt gror jämfört med en som är sådd i slutet av april. Kanske finns det någon som har lust att berätta?


3 kommentarer:

 1. wow, nån vitlök har jag inte lyckats med, dill är också svårt.

  SvaraRadera
 2. Vitlök satt jag för första gången i höstas och den har kommit upp fint. Provade också att sätta de flesta av mina gamla blom frön då och några har redan visat sig. Hoppas du får svar av någon som är mer insatt:)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Vad kul Grattis och ser fram emot fortsättningen! Ha en skön söndag! :) Mia

  SvaraRadera