söndag 3 augusti 2014

Äntligen

lite regn. Här kommer bara några bilder. 











































Hoppas det kommer mer regn under natten och att sedan sommaren fortsätter länge, länge...

12 kommentarer:

  1. Hejsan BIrgItta
    Vill bara säga att din trädgård är såå vacker. Din estetik är av hög rang. Du placerar växter och trädgårdssmycken på ett såå vackert sätt.
    Kommer du ihåg att du sände mig fröer till porslinsanemon , de är nu gulliga friska plantor. Du sände en tre cm planta - den ska till att blomma snart, stora vackra knoppar bär den. Tack än när gång.
    Blommig fortsättning på sommaren
    Med vänlig hälsning, Maj-Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att fröerna grodde och att den lilla plantan överlevde transporten.Här har de första blommorna precis slagit ut.
      Hälsningar
      Birgitta

      Radera
  2. Tidigt igår morse vaknade jag av ett riktigt regnväder. Tror det var länge sedan jag blev så glad att att höra regn. Fast på kvällen var det torrt igen och jag fick börja vattna.
    Visst hoppas man på en lång sommar :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Visst var det härligt med regn men tyvärr alldeles för lite, blev inte ens en markering i regnmätaren :( Om det inte har regnat i natt (har inte kollat mätaren ännu) får vi fortsätta att vattna så mycket vi kan. Hade det inte varit för denna extrema torka hade jag nog njutit mer av denna ovanligt solrika sommar :) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  4. Vi lyssnade på mullret. Skådade den svarta himlen. Täckte med plast över sittplatsen med överdrag och kuddar. Drog ut alla kontakter som kunde bli sabbade av åskan. Å så väntade vi på det befriande regnet som skulle hjälpa mig med bevattningen av rabatter.
    Jag väntar ännu - 1,5 dygn efteråt. Vi har fått 5 mm under juli och nu inpå augusti. Himlen är kolsvart igen. Vindstilla med kladdig luft. Skall det braka loss idag? I och för sig inte så roligt för att Anders spelar bridge i dag och jag har en "medfödd" rädsla för åska. Alltså hoppas jag på regn men åskan kan vänta tills Anders är hemma igen ;-))!
    I övrigt stämmer jag in i Maj-Britt "kör" !
    /Anja

    SvaraRadera
  5. Hoppas det kommer att se ut likadant hos mig i eftermiddag. Har gjort en morgonrunda i trädgården och ska ta ett puste till men sen får det gärna komma. Läcker hortensia och slutbilden så vacker!
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  6. Det behövs regn!
    Vi fick 7 mm i helgen och det är skönt att slippa en kvälls vattning.
    Ha de bra
    Mariana

    SvaraRadera
  7. Härliga regnbilder! Tydligen har det varit väldigt torrt och varmt i Sverige länge nu!

    SvaraRadera
  8. Hurra, vi fick mera regn idag måndag - härligt! nu kanske det blir vått en bit ned i jorden, det behövs! Fast sedan får gärna solen komma tillbaka igen ♥

    SvaraRadera
  9. Så härligt med regn och det behövs ännu mer.... Sedan vill vi gärna ha sol igen!
    Vackra regnbilder!

    SvaraRadera
  10. Så härligt med regn, äntligen. Vi fick en rejäl skur i natt och i morse, underbart, nu slipper man en dags vattnig i alla fall. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera