tisdag 19 augusti 2014

Åååå, var hittade du den?

Just den frågan är vanlig på våra trädgårdsresor.I våras när jag var med på en trädgårdsresa till Värmland besökte vi en växtmarknad utanför Karlstad och där ville många ha ett sjömanshjärta. De plantorna tog fort slut.

I lördags när jag återigen var på resa med Trädgårdsamatörerna var det en Brunnera ’Sea Heart’ som hade strykande åtgång. 
Nu står en hemma hos mig fast jag egentligen inte har plats för den.
Vissa växter är bara riktiga villhaväxter, eller hur?

Regnet vi saknade för några veckor sedan är jag redan trött på. Hoppas sommaren hittar tillbaka innan den är slut.

7 kommentarer:

 1. Riktiga godingar. Klart att man vill ha dom!
  Uppehåll en stund i regnandet här så jag ska bege mig ut en stund.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Du har så fin blogg. Det är lite som att titta på tv-programmet "Trädgårdsmåndag". :)

  SvaraRadera
 3. Visst är det så Birgitta, tror att det många gånger beror på att det finns så otroligt mycket runt om så när en växt blir framtagen i centrum "ser" alla den helt plötsligt och vill ha :) Men Brunneran var/är supersnygg! Stod faktiskt o höll i en men satte tillbaka den:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Använder den liknande brunneran 'Jack Frost' som kantväxt framför en stor buske och vi tycker att den passar mycket bra som sådan.
  Vackra bilder! :)

  SvaraRadera
 5. Just Brunnera 'Sea Heart' stod jag och tittade på på Zetas i somras. Men jag höll igen då jag redan har 'Jack Frost' som har nästan likadana blad. Hoppas du hittar en bra plats för denna vackra dyrgrip.

  SvaraRadera
 6. Det är så roligt att åka på trädgårdsresor med likasinnade. Brunneran är jättefin och sjömanshjärta måste man bara ha. Ha en fortsatt fin vecka. Carita

  SvaraRadera