onsdag 25 juni 2014

Skördetiden har redan börjat.

Alla släpkärrelass med hästgödsel som maken hämtade under hösten och den tidiga våren har tillsammans med lite hönsgödsel gett resultat. Sallad har vi i många olika färger och former. 

Fast jag bara sådde lite av varje sort har vi sallad så jag kan börja torgförsäljning. De första gallringsrödbetorna och morötterna har vi redan njutit av och nypotatisen var klar till midsommar. 

Squash har jag satt tre olika sorter utav och alla har redan små frukter. 
En av vitlökssorterna kommer med blomknoppar. Snygga men trots det är de numera avknippsade. Salladslöken är snart uppäten men det finns både gul, röd, silver och scharlottenlök på tillväxt.

Luktärterna har knoppar och sommarens första solrosbukett står på rumsbordet. Sparade fröer från förra årets mörka, nästan brunsvarta solrosor och trodde jag skulle få sådana igen men inte. De som blommar nu är gula med lite mörkt i mitten. Det gäller tydligen att köpa fröer om man vill ha en speciell sort.
Helgen som gick planterade jag ut krasseplantor längs gången i trädgårdslandet. Trångt kommer det nog att bli men vad gör det om det bara lite kommer att påminna om Monets trädgård i Giverny om någon månad.

Nog är det gudagott att vara.5 kommentarer:

 1. ÅÅ redan så underbart gott!!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen helt underbart ut med all färg o krispighet :) Härligt med din bur så att du får ha dem för dig själv också! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jag är ju - tyvärr - nästan helt oberörd när det gäller matnyttig odling. Men...trots det måste jag imponeras av allt ni odlar och dessutom har ni den absolut vackraste odlingsdelen jag bara sett med gallernät (mot rådjuren antar jag) och vackra kanter och underbar gång!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Allt annat är överflödigt: Underbart! /Anja

  SvaraRadera