fredag 16 maj 2014

Snart är den klar och både snigel och rådjurssäker.

Odlingsburen som vi har haft i ganska många år, ett måste om inte rådjuren skall äta upp det vi odlar, börjar bli klar. Plåtkanterna gör att vi nu kan odla lite upphöjt
och igår när flisen kom på plats i mittgången blev det riktigt fint. 

Nu saknas bara snigelstoppet, en kant som skall svetsas fast upptill på plåtkanten och att fästa remsorna som är flätade i rutorna. Dessa hindrar rådjuren från att sticka in huvudet och mumsa i sig det de kommer åt.
Mycket av det jag sått börjar komma upp och det gör våtarven också. Tittar jag noga ser det ut som om den är bredsådd för den kommer överallt.  


Trevlig helg!5 kommentarer:

 1. Det var både smarta och snygga lösningar! Vill så gärna odla i större skala och bygga en riktig köksträdgård så småningom - här fick jag jättebra tips!
  Ha en trevlig helg!
  Annika

  SvaraRadera
 2. Det blev väldigt snyggt, tänk att man måste hitta på så mycket för att slippa rådjur och sniglar, bra tips för att skydda sig. Ha en fin helg/CArita

  SvaraRadera
 3. Så fint du har det. Riktigt proffsigt och snyggt. Raka välvårdade kanter gör så mycket för själva helheten.

  Ha en fin helg
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Vansinnigt snyggt med galler, plåtkanter och flis! Sen "gör det ju inget" att det är praktiskt också!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 5. Läckert med den S-formade gången genom köksträdgården. Ska bli intressant att höra om du tycker den påsvetsade kanten fungerar mot sniglarna sen. Själv har jag en sarg med 12 V elstängsel. Funkar bra.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera