måndag 24 februari 2014

Helgen som gick

var vi i Danmark och tittade på julrosor, massor med fina julrosor

och minst lika fina snödroppar. För någon vecka sedan skrev jag att det finns mer än 800 olika arter och hybrider av snödroppar men lite mer finns det, minst 2000. Jag skulle behöva ha en park. I alla fall tidigt på våren.
Plantskolan som vi besökte har specialiserat sig på julrosor och heter Gartneriet Spiren


Att nu när man är lite svältfödd på trädgård och längtar efter vår var det som balsam för själen att stiga in i de stora växthusen och mötas av ett julroshav.
Just den här helgen var en snödroppsodlare från Holland på besök. Han höll föredrag och hade olika snödroppar med till försäljning.

Gissa vad jag gjort idag!Grävt bort en blåklocksklematis för att kunna plantera en julros som jag inte kunde motstå och satt lite nya snödroppar.

Hoppas nu våren är här för att stanna.

8 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig resa det lät som!! Precis vad man skulle behöva just nu:) Att den resan passade dig kan jag förstå :D
  Ha det gott i din vår trädgård!

  SvaraRadera
 2. Ser helt underbart ljuvligt ut, kan bara föreställa mig känslan av att kliva in genom dörrarna där:) Vilken underbart vacker julros du köpt! Jag har planterat min lilla snödroppe som jag vann i söndags:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Det ser bare skønt ud! Hvem kan modstå påskeklokker?
  Her i Danmark er Gartneriet Spiret kendt og elsket af mange. Har du i øvrigt læst Claus Dalbys bog om juleroser og påskeklokker? Den er rigtig god :-)
  Mathias

  SvaraRadera
 4. Härligt med resa den här tiden, nu längtar man verkligen efter att få sätta händerna i jorden. Ha en fin dag/Carita

  SvaraRadera
 5. Jag har inga julrosor. Det är en enorm brist. Nu när jag ser havet av julrosor på dina bilder så inser jag ju att jag snarast måste rätta till mitt misstag. De är väldigt vackra!
  Ha det bra
  /E

  SvaraRadera
 6. Åh, vilket underbart fat med julrosor! Sååå fint!!! Vad roligt att få besöka en sån plantskola.
  Oj, över 2000 olika snödroppar?! Kan man verkligen se skillnad på dem alla??? Förstår att du skulle behöva en park för att förverkliga din "snödroppsdröm" hihi
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 7. Jag är också omåttligt förtjust i julrosor, speciellt hybrider. Kan inte få nog av dem. Vilken supersnygging du fick med dig hem. Förstår att du inte kunde motstå den.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Herreje så underbart det låter! Bilderna talar sitt tydliga språk! /Anja

  SvaraRadera