lördag 8 februari 2014

Fast det bara är februari månad

börjar trädgården vakna. Jorden är fortfarande hård och lite frusen men snön är borta och min mest älskade vårblomma sticker upp sina spjut lite varstans.


De snödroppar som är tidigast till att blomma har redan små vita dinglande droppar och ’John Gray’ är en av dem.

’Ofelia’ är också tidig och knopparna börjar ändra läge från upprättstående till hängande. Visst är jag väldigt förtjust i just snödroppar men vilka vårblommor kan man låta bli att tycka om nu när man är svältfödd på uteliv och värme.

Nästa soliga dag slår vintergäcken ut. Gult är inte fult, i alla fall inte på våren.

Trädgårdslängtan är stor så i fredags var jag ute och tog bort täckningen på julrosorna. Knopparna, och i år är de många, är betydligt roligare att titta på än granris men för säkerhet skull har jag sparat riset för vintern är ju inte slut ännu.


8 kommentarer:

 1. Jeg fant også de første snøklokkene i dag :-) Et vakkert syn! God helg!

  SvaraRadera
 2. Så härligt ljuvligt när det börjar sticka i rabatterna, tyvärr är det inte mycket här hos mig som har kommit än men den som väntar på något gott...... Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Snödroppar såg jag inga idag faktiskt men en del andra vårtecken.
  Härligt!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hittade min första snödroppe idag...jag blev alldeles skakig... vill bara ha mer!

  SvaraRadera
 5. Jag blir nyfiken, måste ut i vår trädgård i morgon och ta en titt. Hoppas något lite är på väg om än för tidigt. Ha det bra/Carita

  SvaraRadera
 6. Ja, nu när snön smält bort kommer både julrosor och snödroppar fram igen. Önskar att jag hade vintergäck också, fina små solar:)

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder, man blir så glad av att se dessa första vårblommor! Så långt det har kommit hos dig. Var ute i trädgården och kikade innan idag och mina snödroppar sticker bara upp ett par tre cm. Tänk vad man har mycket att se fram emot nu!
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 8. Det syns att din tomt har ett varmare läge än min. Ingenting har kommit så långt som hos dig.Men, jag är glad att få se dina fina bilder./Anja

  SvaraRadera