måndag 3 februari 2014

Årets första fixareftermiddag i trädgården.

Idag sken solen och talgoxarna trodde precis som jag att våren, den jag tyckte vi hade för några veckor sedan, kommit tillbaka.Mycket av snön har regnat bort. I resterna som finns kvar sticker snödroppar, vintergäck och julrosor upp. Kunde inte motstå utan plockade en liten bukett med snödroppar idag när jag var ute och klippte i äppelträdet och nu ikväll har de slagit ut. De står på köksbordet i min och vårblommornas favoritvas och luktar så gott men det är först när jag slår mig ner vid bordet eller sticker näsan i buketten som jag känner doften.Fick nog klippt ungefär hälften av vårt stora astrakanträd. Jag tar de nedersta grenvarven och sedan får maken ta resten.Grenar, årsskott som är ungefär max 1 cm i diameter klipper jag i bitar, 2-3 cm långa. Detta klipp använder jag som marktäckning i krukor som jag har ute. Betydligt finare att titta på än naken jord. En idé jag knyckt från Tage Andersen. Under klippet har jag ett grönt nät för att det skall vara lätt att ta bort grenbitarna om jag vill jordförbättra eller plantera om. Stormarna vi haft i vinter har vält krukorna ett flertal gånger och skatorna tar en och annan bit så nu behövs mer täckmaterial. 


12 kommentarer:

 1. Såg att vi var med i samma tidning med våra växthustips!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Tenk at du har snøklokker i blomst! Selve inkarnasjonen av våren :-) God uke!

  SvaraRadera
 3. Våren på väg hos dig, men inte här, även om vi haft plusgrader idag. Vilket snyggt täckmaterial.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Helt underbart inlägg!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åhhh så ljuvligt att kunna plocka in en bukett snödroppar! Kan känna doften ända hit:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Men se där va härligt med vårkänsla!Här är snödropparna täckta med tjockt lager snö än. Brukar få njuta länga av dina bilder innan mina egna tittar upp:)
  Snyggt med klippet!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Fint med klippet i krukorna och smart med nätet!
  Har tråkiga lecakulor i olivkrukorna, kanske är dags att byta.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 8. Vilken smart och snygg idé med kvistklippet i krukorna.Tack för en användbar idé. Monica

  SvaraRadera
 9. Vackert och så hoppfullt att se att snödropparna är på väg upp...här lär det dröja. Fin kruka, den med flätade järnstickor...en sån vill nog bo hos mig med.

  SvaraRadera
 10. Kära fru Glädekällan!
  Tack för påminnelsen av "klipp, klipp"!
  Jag skulle ju snott idén från dig förra året,men mitt teflonminne är hal och kort.Nu skall det bli av. Inga äppelkvistar, men päron och rysk kornell kan la' duga.
  Om du kommer och kollar mitt Berg i maj så skall det blomma rätt ordentligt om vi slipper en likadan vår som våren 2013!
  Att ha tillgång till så många snödroppar att man har råd att plocka en bukett så här års - ja!- då är man en hopplöst förlorad galanthusnörd, en riktigt hedrande titel;-)))! /Anja

  SvaraRadera
 11. Vilket jobb att klippa alla dessa småbitar! Men resultatet blir verkligen snyggt.

  Jag ser fram emot den dag då jag har så mycket snödroppar att jag kan plocka en bukett. Lyxigt värre!

  Ha det gott.
  Karin

  SvaraRadera
 12. Snyggt och smart med täckningen av grenklipp! Här har du en som kommer göra detsamma :) Jag är lite dåligt på att ta mig ut i trädgården nu, kanske för det nästan alltid regnar på helgerna :) Önskar dig en skön helg ♥

  SvaraRadera