söndag 20 oktober 2013

För ett halvår sedan,

nästan precis på dagen, plockade jag vårens första vitsippsbukettoch det var också då som den här lilla plantan av Corydalis malkensis visade upp sig för första gången. I alla fall var det första gången jag såg den på just den här platsen.


Snödropparna blommade som allra finast och känslan av att våren var här på riktigt verkade stämma.


Denna veckas tema i Blooming Friday är - för ett halvår sedan, och för ett halvår sedan var jag alldeles för snabb med att klippa bort lövfällande buskar som jag trodde dött av vårvinterns frosttorka. Borde haft förstånd att vänta ett tag till innan jag tog fram sekatör eller såg. 
Mitt 20 år gamla uppstammade kaprifolträd verkade heldött och jag klippte bort så gott som hela 'kronan' men hade som tur är inte hjärta att kapa den i mitt tycke fina stammen, längs med marken. Istället hade jag planer på att ta ett nytt skott av vildkaprifolen på landet och låta den gamla stammen fungera som klätterstöd.


I juli började det dyka upp små gröna skott på kaprifolens kvarvarande 'döda' grenstumpar och just nu blommar, till min stora glädje, kaprifolträdet för första gången det här året.


Fler bidrag till Blooming Friday hittar du som tidigare hos bloggen Bland rosor och bladlöss.
Trevlig söndagskväll!9 kommentarer:

 1. Vilka härliga vårbilder! Snödroppar är ju helt underbara när de blommar, speciellt som man är så svältfödd på blomning den tiden på året! Vad roligt med ditt kaprifol-träd. Det visar att man inte ska vara för kvick med sekatören!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Ja tänk, så dom kan lura oss och sen komma igen.
  om ett halvår är vi där igen:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Se så mye deilig vi har i vente om kun 6 mnd!

  SvaraRadera
 4. Å vi kan lengtes, men først skal vi gå i hagedvale en liten stund :) God ny uke!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin vårträdgård du har med alla snödropparna.

  Önskar dig en fin vecka.

  SvaraRadera
 6. Ja, och tänk, om bara ett halvår får vi plocka igen. Det är inte klokt när man tänker på det...
  Ha det fortsatt höstgott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara vårbilder! Du har en så härlig vårträdgård. Och en bukett vitsippor, finns något vackrare?

  Det var nog många som gjorde som du, klippte ned och tog bort buskar och träd som man trodde var döda. En bekant till mig hade stora rosbuskar som såg helt döda ut i början av juni. Men hon hade hört att man skulle vänta till midsommar innan man gav upp. Och strax innan midsommar började det komma gröna skott och dom tog sig igen. Helt fantastiskt. Hoppas din fina kaprifol nu kommer att växa upp och bli ett vackert träd igen.

  Önskar dig en fin dag!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 8. Kanske jag också skulle göra något åt min gamla kaprifol till våren, mer än 30 år är den, kapa "kronan"...? Snart är vi där!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja, vi var nog många som var lite för snabba med att klippa och såga. Jag hoppas så att vintern blir snällare i år.
  Kram Hélena

  SvaraRadera