onsdag 8 maj 2013

Visst har jag under åren som gått


lärt mig att underbart är kort, ibland väldigt kort.

När det gäller trädgården och ordet ’kort’ tänker jag framförallt på fruktträdens blomning och då särskilt på körsbärsträden som snabbt blommar över och vars vita blommor fäller sina kronblad så att det ser ut som om det snöar fast det är i maj månad.

 
Igår såg jag att blåsippornas kronblad började falla av, lägga sig på den brungrå marken och måla den i fler färger än vad körsbärsblommorna gör. Vackert även om det är i mindre skala.
 
 
De julrosor som klarade sina knoppar från vårens frystorka är fortfarande fina och den här är jag väldigt förtjust i. När det gäller julrosor är underbart inte lika kort som med blåsippor ;-))
Skön kristihimmelsfärdshelg!

7 kommentarer:

 1. Blåsippemattorna är lika långt gångna här. Ser med visst vemod på det som nyss blommade. Med förväntan på alla frön som komma skall. Hoppas på några nya varianter.

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Her har også de tidligste blåveisene snart blomstret fra seg men fruktblomstringen har ikke startet enda. Men det skal bli skikkelig vakkert når de et kort øyeblikk står der i all sin prakt :)

  SvaraRadera
 3. Hejsan Birgitta! Så poetiskt vackert du beskriver i ord och bild det underbart korta...
  Vilken tur att naturen/trädgården är så generös med sina hovor att man snabbt glömmer och går vidare för
  att beundra nästa blomning...
  I går kväll, när det hade slutat att regna var luften alldeles vindstilla och det kändes nästan tropiskt varmt och fuktigt.
  Idag 'får' det inte regna därför att jag har mycket att göra!/Anja

  SvaraRadera
 4. Ja det går med en faslig fart nu, det gäller verkligen att hinna njuta av allt som blommar en kort tid och som sedan avlöses av något annat:) Både vemodigt och härligt på samma gång:) Ha en fin helg ni också/Monne

  SvaraRadera
 5. snöande kronblad är ju så somanstiskt

  SvaraRadera
 6. Då gäller det att stanna upp och njuta, om man kan:) Visst är det fint med blommamde körsbärsträd och andra frukt träd också för den delen. Just nu njuter jag av alla vitsippor som blommar på tomten.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. I really enjoy the little plants that entice you to bend over and take a close look. The Hepatica are pretty in their shades of purple and white petals. I grow some bright blue ones under my spruce, some of which are dropping petals, and others are still sending up flower buds.

  I especially like the way that the Helleborus tough out the bad weather to show those pretty flowers.

  SvaraRadera